Birsalma leves
Újabb leves variáció, mint már írtam, nálunk nincs ebéd leves nélkül! Nagyon finom, egészséges és roppant egyszerű :)
Hozzávalók:
- 4 db. birsalma
- fél citrom leve + héja
- 2 dl. tejszín
- só,cukor, csillagánizs, szegfűszeg.
A birsalmákat, kefével megmostam, és bármilyen meglepő, de nem hámoztam meg, aki akarja, hámozza. Felkockáztam, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte, enyhén megsóztam, hozzáadtam a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltettem főni. Amikor már megpuhult, hozzáadtam a tejszínt, még hagytam, amíg még egyszer felforrt, citromlével, cukorral, ízlés szerint édesítettem. Forrón tálaltam.
Nagyon finom lehetett a levesed. Én ezeket a gyümölcsleveseket akár hidegen is szívesen megeszem.
VálaszTörlésPersze, hidegen-melegen ajánlom :)
TörlésNagyon szeretem a birsalmát, biztos hogy isteni a leves is belőle!
VálaszTörlésKi kell próbálnom ezt a receptedet is!
Remélem Nektek is ízleni fog!
TörlésJaj de jó, van itthon egy kis vödör birsalma, ez lesz belőle!!!
VálaszTörlésMár nem tettem fel hiába :)
TörlésNemrég főztem birsalma levest (bár kicsit másképp), de a gyerekeknek nem ízlett. Én mindig is nagyon szerettem, egyik kedvenc gyerekkori íz.
VálaszTörlésHát, gyerekek ízlésén nehéz eligazodni!
Törlés