Az ihletet, a már oly sokszor készített májpástétom receptem adta, na, meg a szőlő evés közben pattant ki az is a fejemből, mi lenne, ha a holnapi máj mellé is dobok egy pár szemet belőle. Aki nem próbálta még ki, milyen a máj szegfűszeggel és fahéjjal, az ne féljen kipróbálni, mert remek ízharmónia, érdemes megkóstolni!
Hozzávalók:
- 2 nagy hagyma
- 2-3 ek. olívaolaj
- fél kg. csirkemáj
- 0,5 dl. Tokaji aszú ( ez el is maradhat)
- 1 nagy marék muskotályos szőlő
- só, bors, őrölt szegfűszeg - fahéj-pirospaprika.
Ó de nagyon guszta! Nagyon finom lehet ezekkel a fűszerekkel és a szőlő hozzá, a májat nagyon szeretjük.De az a fűrt szőlő is jöhetne most elszemezgetném !Szinte érzem az illatát !
VálaszTörlésÉrdemes kísérletezni, keresik majd,mi is ez a különleges íz!Egyik kedvenc gyümölcsöm :)
TörlésPO-tól kattintottam ide. Jók a cuccaid! Egy fontos összetevőije van a receptjeidnek: Szeretet. Köszi!
VálaszTörlésÉn köszönöm! Külön örülök,ha ezt valaki észre is veszi,és értékeli ;)
TörlésEgyébként meg k.annyát a google-nak. Méghogy én robot. 10 percbe telt az ótvar betűket beírnom. Most mit írjak, ha egy ablak van a képen?
VálaszTörlés:)))
TörlésDe szép az a fürt szőlő:-) Pedig nem is az a főszereplő. Még nem ettem ilyen fűszerezésű májat, de biztosan fincsi!
VálaszTörlésAz ihletemet szerettem volna érzékeltetni, úgy látom sikerült :) Ki kell próbálni, tényleg nagyon finom!
TörlésÖrülök, hogy visszatértél, de annak nem, hogy olyan távolról írsz már:(( (bocsi). De mindenképp szívből kívánok sok jót és szépet nektek!!! :)
VálaszTörlésHát,az élet furcsa fintora...
TörlésNagyon köszönjük!