2012. december 25., kedd

Halsaláta


A finisbe, még megosztom veletek ezt a saláta receptet !

Hozzávalók /4db. 2 dl.-es formához/ :
  • 1 közepes alma
  • fél citrom leve
  • 6 dkg. ecetes uborka
  • arasznyi póréhagyma
  • 1 olajos tonhal
  • 12 dkg. majonéz
  • 4 ek. tejföl
  • só, fehérbors
  • 1 kk. csípős mustár
  • 6 lap zselatin (10g.)
  • 8 ek. fehérbor.
Az almát meghámoztam, apróra kockáztam, és a citrom levével meglocsoltam. Az uborkát ugyan csak felapróztam. A pórét felkarikáztam, leforráztam és így hagytam 5 percig állni, majd papírtörlő között leitattam róla a felesleges vizet. A halat lecsöpögtettem, villával összetörtem. 
A majonézt simára kevertem a tejföllel, sóztam, borsóztam és a mustárral ízesítettem, beleforgattam az almát, uborkát, pórét és a halat. A zselatint a csomagoláson leírtak alapján felpuhítottam, majd kinyomkodtam, és a felforrósított borban felolvasztottam. Folyamatosan keverve, a salátához öntöttem. (egyelőre híg lesz, de majd megköt!) Hideg vízzel kiöblített formákba, színültig töltöttem, és legalább 3 óra alatt köt meg, én egy nappal előzőleg készítettem el.
Tálalásnál, a formákból kiborítva tetszés szerint díszíthető. Pirítós illik hozzá. 


5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta aszpikos hidegtál.Ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem vagy babonás,(tudod,elúszik a szerencse:)még szilveszterre is elkészítheted!

      Törlés
  2. Szeretném megköszönni számomra írt jókívánságaidat! Hasonlóképpen én is szeretnék egész családodnak Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánni! Mindig örömmel látlak a Tűzpadkán! A halsalátád fantasztikus,látványos és bizonyára igen fonom! A következő évre sok sikert, finom recepteket kívánok neked, és titkon remélem hogy valamilyen gasztro esemény révén találkozhatunk is:)
    Sándor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hasonló jókat :) Elképzelhető,hogy egyszer összefutunk!

      Törlés