A nővérem sűrűn mondogatta, sőt ódákat zengett, erről a rántott hús technikáról, de valahogy mindig elmaradt a sütése. Barbinál láttam a napokban, rá pár napra a Tv.-be! Vettem a jeleket, ezért a hétvégén megsütöttem. Elmondhatom valami fantasztikus! Mivel reszelt krumpli réteg borítja, friss salátával ettük!
Hozzávalók:
- 60 dkg. sertéslapocka vagy karaj
- só, őrölt bors, fokhagyma
- kb. 10 dkg. liszt és zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 dl. tej
- 2 nagy krumpli
- olaj a sütéshez.
Salátához:
- 1 fej saláta
- 5-6 koktélparadicsom
- fél uborka
- 1 csokor retek
- 1 lilahagyma
- 1 csokor medvehagyma
- olívaolaj, só, fehérbors.
A hús szeleteket kiklopfoltam, széleit több helyen bevagdostam, sóztam, borsóztam, megkentem zúzott fokhagymával. A tojásokat felütöttem, hozzáadtam a reszelt krumplit, pici sóval, és a tejjel simára kevertem. A szeleteket előbb lisztbe, majd a burgonyás tojásba, legvégül a prézlibe forgattam, majd a forró olajban aranysárgára sütöttem.
A salátához összevágtam a zöldségeket, megsóztam, borsóztam, a salátát darabokra tépkedtem, legvégül lazán összekevertem a többi zöldséggel, tetejét meglocsoltam olívaolajjal.1 Millió Menü c. könyvből
Húú de guszta!! Ezt én is kipróbálom :)
VálaszTörlésAleda rég láttalak! merem ajánlani :)
TörlésKedves Márti
VálaszTörlésMost már értem, miért Ízek és Zamatok a blog címe! Neten keresztül érzem az ízét. Lelki szemeimmel, már látom is, ahogy kéjesen majszolom ezt a finomságot. Gratula!!!
Baráti ölelés, Laci
:D Nagyon köszönöm! igazán elismerés tőled!
TörlésNálunk is nagy kedvenc. Nagyon guszta a tálalás, jöhetne ma ebédre.
VálaszTörlésKöszi! most már nálunk is az lett :)
TörlésNagyon guszta! Talán már egyszer én is kipróbáltam borzashúsként valóban nagyon finom!
VálaszTörlésA Tesóm is így említette, aztán a szakácskönyvben "Vasi pecsenyének" titulálták, mindegy, mert az íze a lényeg!
TörlésUgye milyen fantasztikus, most hétvégére is tervezem a sütését. Gyönyörű tálalás megint! :))
VálaszTörlésKöszi, még egyszer Neked is, hogy felhívtad rá a figyelmemet! Biztos lesz ismétlés nálunk is, mivel Ádám több napos kirándulása miatt lemaradt róla.
TörlésÍgy még nem készítettem, de muszály lesz kipróbálnom:)
VálaszTörlésKati, érdemes, totál siker!
TörlésHú én nagyon megkívántam, nagyon szép a fotó! Kellemes Ünnepet!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! viszont kívánom :)
TörlésMi is szeretjük a borzaska vasi pecsenyét :)- elég sok néven emlegetik valóban. Furcsa, de nem kaptam értesítőket a posztolt receptjeidről, idáig visszanéztem, hogy nem láttam a finomságaidat eddig!!!! pussz
VálaszTörlésNem tudom mi lehet az oka! valami nem oké :(
Törlés