Pofon egyszerű, ízletes, ropogós falatka! Ideális, kirándulásra, uzsonnára, vagy akár tartalmasabb leves után is elkészíthető. Nekünk nagyon ízlett.
Hozzávalók:
- 2 gerezd megtisztított és apróra vágott fokhagyma
- 1 ek. petrezselyem
- 2 tojás
- 2 marék reszelt parmezán
- 200 g. száraz spagetti
- só, bors
- olívaolaj a sütéshez.
A spagettit kifőztem, bő, sós lobogó vízben. Leszűrtem, hideg víz alatt leöblítettem, hagytam kihűlni.
A tojásokat felvertem, fűszereztem, hozzáadtam a többi hozzávalót. A spagettiket, 5-8 cm. darabokra vágtam, és összekevertem a tojásos masszával. Kevés olívaolajat hevítettem, evőkanálnyi kupacokat szaggattam, mindkét oldalát ropogósra sütöttem. Mártogatóssal, vagy csak magába fogyasztható.
Jamie Oliver, "Olasz kaják" c. könyvből
Márti, hogy tudtad ilyen szép piros-ropogósra sütni?
VálaszTörlésEgy pillanat műve volt, szerintem, a tojásos sajtos masszának köszönhető!
TörlésNagyon jól néz ki az biztos:-))))
VálaszTörlésÉtvágygerjesztő:-)))
Köszi :)
TörlésDe jó, nagyon tetszik a recept!
VálaszTörlésUgye? nagyon finom!
TörlésNagyon gusztusos, szinte roppanik a képen :)
VálaszTörlésKöszi! :)
TörlésTényleg nagyon guszta, és ha Jamie akkor minden mennyiségben jöhet:)
VálaszTörlésElfogultság nélkül, én is így vagyok vele!
Törlés