Tudom, hogy már vége a Húsvétnak, habár van ahol most kezdődik, de ha valakinek még maradt a sonkából (mint nekünk!) elkészítheti, mert nagyon finom!
Hozzávalók:
- 1 szál torma
- 2 ek. citromlé
- 5 dkg. vaj
- 2 ek. liszt
- 2 dl. tejszín
- 5 dl. csontlé
- 1 kk. méz
- 25 dkg. füstölt sonka
- só, bors.
Egy edényben felhevítettem a vajat, hozzáadtam a lisztet, és mogyorószínűre pirítottam, felöntöttem a csontlevessel, és a felkockázott sonkával, hagytam felforrni. A tormát megtisztítottam, lereszeltem, majd a citromlével meglocsoltam, hozzáadtam a leveshez. Ha szükséges még sózható, megborsóztam, hozzáadtam a mézet, a tejszínt, hagytam még egyszer felforrni, majd levettem a tűzről. Azonnal tálaltam.
Nagyon ízletes lehet pikáns! Még nem ettem , de kipróbálnám szívesen bár sonka már nincs.Tej, vagy tejszín kell bele? Majd legközelebb.
VálaszTörlésKöszi, máris javítom! tejszín!! valóban finom, pikáns.
TörlésEzt nagyon kipróbálnám, imádom a tormát :)
VálaszTörlésNem intenzív az íze, éppen csak sejteti, hogy van benne!
TörlésEgy nénitől hallottam én is a piacon a jómúltkorjába, tetszik, szívesen kipróbálnám:) El is mentem.
VálaszTörlésO.K! biztos ízleni fog :)
TörlésNagyon ötletes és bizonnyal finom is!
VálaszTörlésKöszi, valóban az!
TörlésMég soha nem ettem levesként!
VálaszTörlés