Isteni finom, akár ünnepi, gyors, tavaszi leves, csak ajánlani tudom!
Hozzávalók:
- fél kg. sóska
- 1 csokor medvehagyma
- 2 dl. tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 ek. vaj
- 2 liter húsleves
- só, bors, pici cukor.
Gombóchoz:
- 2 nagy krumpli
- 1 tojás
- 4-5 ek. liszt
- só, bors.
A megpucolt krumplikat felkockáztam, sós vízben, puhára főztem. Még forrón összetörtem, sóztam, borsóztam, hozzáadtam a tojást és apránként a lisztet. Vizes kézzel diónyi gombócokat formáztam belőle.
A vajat felolvasztottam, megfonnyasztottam a sóskát, sóztam, borsóztam, felöntöttem a húslevessel, hagytam főni, 10 percig, ez után leturmixoltam, újból felfőztem, beledobtam a felaprított medvehagymát, a gombócokat, lefedve puhára főztem. A tejfölben elkevertem a tojássárgáját, és a már kész leveshez adtam, majd amikor újra felforrt, pici cukorral ízesítettem, és elzártam alatta a tűzet. Forrón tálaltam.Vidék íze, 2011.május
"Mmmmm Good" food
VálaszTörlésKellemes ízű, savanykás leves!!! Köszönöm jókívánságaidat, áldott, békés Húsvéti ünnepeket kívánunk a családodnak nagyon sok szeretettel!!!!!
VálaszTörlésNagyon sok szeretettel! :))
Törlés