Valamikor télen, mentettem el ezt a receptet Kriszti oldaláról, köszönet érte! Tudtam, hogy előbb-utóbb megsütöm, hát most jött el az ideje! Kicsit emlékeztet a barack sütire, de attól finomabb, ropogós dióburokban, mennyei krém, nagyon finom!
Tészta hozzávalói:
- 35 dkg. liszt
- 8 dkg. zsír
- 12 dkg. vaj
- 1 tojás + 2 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 3 ek. porcukor
- fél citrom reszelt héja + leve.
Tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg darált dió
Töltelék:
- 1 dl. tejszín
- 10 dkg. étcsoki
- 2 ek. rum.
A krémhez, a tejszínbe tördeltem a csokit, majd felolvasztottam. Hűtőbe hagytam megdermedni, majd robotgéppel habosra kevertem, hozzáadva a rumot.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, cseresznye nagyságú golyókat formáztam, majd megmártottam őket a tojásfehérjébe, majd a dióba. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütöttem, amíg megpirult a dió. Amikor kihűlt, kettőt összeragasztottam a krémmel. Jól záródó dobozban tárolható, már ha kibírjuk!
Szeretem a diós sütiket, a megjegyzések alapján- lehet más sem kapott értesítőt?
VálaszTörlés????, vagy csak nem értek rá az ünnepek miatt!
Törlés