Mindennel elkészültem, és leültem, hogy beirkáljam, miket sütöttem-főztem. Persze, még kimaradt egy-két fogás, de, majd bepótolom! Mivel az utolsó bejegyzés az első, lent már belinkeltem a többi receptet is. Amivel kezdem (végzem) a sort, egy roppant finom, és kiadós sós ropogtatni való, ami jól záródó dobozban napokig is eláll. A recept is variálható kedvünk szerint, kevesebb, vagy nagyobb adag, ugyanis, mindhárom hozzávalóból egyforma mennyiség szükséges. Nálam," kabáthoz a gombot", ugyanis 30 dkg. ordám volt itthon, ehhez igazodtam. Lehet tehéntúró, sajt, vagy juhtúró , vagy ezek keverékével, minél több féle annál finomabb.
Hozzávalók:
- 30 dkg. orda
- 30 dkg. liszt
- 30 dkg. margarin
- 1 tojás lekenni
- 2 tk. só.
A hozzávalókat alaposan összegyúrtam, hagytam fél órát a hűtőbe. Lisztezett deszkán nem túl vékonyra nyújtottam, pogácsákat szaggattam belőle, felvert tojással lekentem, magokkal megszórtam, előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt aranysárgára sütöttem.
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésBoldog ünnepet kívánok nektek! :)
Köszi, viszont!
TörlésNagyon guszta pogácsákat sútöttél. Köszönöm a jókívánságokat, s viszontkívánom. Kellemes Húsvétot!.
VálaszTörlésNagyon köszönöm!
TörlésKellemes Ünnepeket kívánok, ahogy látom nagyon sok finomság készült!:)
VálaszTörlésIgen :) köszönöm!
TörlésNagyon guszták a pogácsáid! Nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
VálaszTörlésKöszi!
TörlésKellemes Húsvéti Ünnepeket Nektek is! :)
VálaszTörlésKöszönjük szépen, viszont kívánjuk!
TörlésKellemes Húsvéti Ünnepeket!
VálaszTörlésKöszi, viszont!
TörlésKöszönöm szépen, viszont kívánom!!
VálaszTörlésEz olyan, mint a túróval készült, nagyon finom tud lenni, én egy éjszakára a hűtőben hagyom állni és másnap sütöm.
VálaszTörlés