2011. augusztus 30., kedd

1 ÉVES LETTEM !


Az idő múlásával, az ember úgy van, a születésnappal, hogy nem örül neki...ez a szülinap most mégis más,  de nagyon, mert nagy örömöm volt benne, sok tapasztalatot szereztem, ezért  észrevétlenül telt el. 
  Egy éve írom a blogot, 191 bejegyzéssel, ami nem sok, de szerintem annyira kevés sem. Nagyon hálás vagyok,  először is azoknak, akik támogatnak és biztatnak, akik rendszeresen hozzászólnak a bejegyzéseimhez, akik rendszeres olvasóim, és azoknak, akik csak csendben figyelnek ! Őket csak bátorságra bíztatom, nyugodtan tehetnek itt megjegyzéseket, nem kell mást tenni, csak egy érvényes Google által működtetett,  fiókkal kell rendelkezni, oda bejelentkezni, és már írható az üzenet, de az "anonim" lehetőséget is lehet választani, csak írjatok! Ezt azért írom, mert sok visszajelzést kapok, hogy" írnék, de nem tudom, hogy kell" , hát így!
 Amikor megvettem az első számítógépemet, (nem tegnap volt!) már akkor előszeretettel bújtam a különféle, gasztronómiai csodákat. Később felbátorodva, én is elkezdtem írni a blogomat, az volt az elsődleges célom, hogy valóban megosszam a gasztronómiát kedvelőkkel, érdeklődőkkel az általam készített, itthon kipróbált, bevált receptjeimet, és segítséget nyújtsak másoknak, mert az életünk legfontosabb tevékenységének tartom.
  Elég korán, kb 5-6 évesen, már elkezdtem érdeklődni a főzés iránt. Számtalan sok, főzőcske készletem volt, (már akkor!) drága Apám, egy adott pillanatba, az időközben kiüresedett garázst, berendezte nekem, baba főzőcske konyhának, ahol kiélhettem extrém ötleteimet, persze akkor még csak játékból. 9 évesen, már megfőztem az első "igazi" tarhonya levesemet is!  Az alapokat még az Édesanyámtól kaptam, de mivel 13 éves voltam, amikor elvesztettem, és bár Apám is istenien főzött, mégsem volt elég türelmem tőle tanulni, iszonyú precizitásával, hamar kihozott a sodromból , amit most már nagyon bánok...szóval, otthonról elkerülve,  elég sok hiányossággal rendelkeztem. Amikor megismertem a férjemet, rövid időre rá, messze kerültünk az otthonunktól, ahol szépen lassan alakult ki a főzési technikám. Azért lassan, mert a párom, Anyukája főztje után, igen csak nehéz feladatom volt, amit az óta átértékeltem, de akkor nagyon nehezen viseltem. Most már, annyi együtt töltött idő után, összekovácsolódva, ebben is,  nagyon büszke rám a férjem, és teljesen hozzászokott, és szereti a kosztomat :)
 A blogomban, nem volt, és a jövőben sem lesz, az a célom, hogy versengésbe kezdjek más blog társammal, hogy görcsösen lessem és kutassam, ki - mit és hogyan csinál, de  persze, szeretek minél több információt beszerezni, újítani,  úgy a netről, mint könyvekből, újságokból,  és ami megtetszik  ki is próbálom. Én, kínosan figyelek arra is, hogy  tisztességesen "Játsszak", és ha egy konkrét blogról hozok receptet, azt mindig megjelölöm, nem szeretnék ezek elmulasztásával, magamra haragítani senkit.  Sajnos találkoztam olyanokkal, akik ezt elmulasszák, az én nézetemben, veszítve ezzel a szimpátiájukból.
Köszönöm, még egyszer az olvasóimnak, hogy ilyen szép számban olvasnak, követnek figyelemmel!  Tartsátok meg a jó szokásotokat, nagy örömömre !

29 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot drága Márti! Még sok-sok év blogolást és sok bejegyzést kívánok neked. Szeretem a receptjeidet, várom a folytatást. :)))

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok, boldog blog szülinapot kívánok!
    Köszönöm, hogy olvashatlak, várok még sok szép receptet.
    Szeretettel:
    Mrita

    VálaszTörlés
  3. Mrita, köszönöm, a kedvességet!

    VálaszTörlés
  4. Boldog blogszülinapot! :) és még sokat sokat!

    VálaszTörlés
  5. Szép napot, Márti :) Először is gratulálok az egy éves szülinapodhoz!!! Sok örömöd legyen benne, hiszen nekünk is öröm olvasni! :) Annak is örülök, hogy mesélsz magadról, legalább jobban megismerhetlek :)
    A virtuális világban mindenki pont annyira korrekt, mint a való életben...

    VálaszTörlés
  6. Drága Márti! Ez a születésnap bizony nagy öröm, a még több pedig még nagyobb, nem úgy az éveink számát ünnepelt napokkal! Kívánok még sok-sok ilyen tartalmas és vidám blogszülinapot!!! :)
    Szeretem a becsületes embereket a többiekkel nem foglalkozom, tedd Te is ezt, úgyis akad egy-két sunyi mindenhol, ahogy Vicuska is írta! :)

    VálaszTörlés
  7. Boldog blogszülinapot! És még sok évnyi blogolást kívánok! :)

    VálaszTörlés
  8. Vicuska, igen, kicsit ez volt a célom, hogy többet tudjatok rólam, a gondolataimról. Tetszett, az utolsó mondatod, mert én is így látom!

    VálaszTörlés
  9. Barbi, érdekes, én is pont azon gondolkoztam, hogy mennyivel másabb ez a megélt és az éveink születésnapja!
    És már várom nagyon, hogy Nálad is vége legyen a nyári szünetnek! :)

    VálaszTörlés
  10. Flóra, köszi szépen, bízom benne, hogy így lesz!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Márti!

    Gratulálok az egyéves évforduló alkalmából! Kívánom, hogy minél több finomságot tegyél közzé a blogodon és minél hosszabb ideig vezesd a főzőnaplódat. Nem utolsó sorban kívánok nagyon sok olvasót, közülük is minél több olyat, aki hozzászólásaival, megjegyzéseivel, kérdéseivel, elismerésével megörvendeztet. Jó munkát, sikereket és elégtételt kívánok a további blogoláshoz!

    VálaszTörlés
  12. Márti, én is hadd csatlakozzam a gratulálókhoz:) Boldog blogszülinapot:) Csak így tovább, minnél több finom receptet várunk és az a legfontosabb, hogy legyen sok örömed a főzésben, szintúgy a blogírásban. Én nem tekintem versenynek a blogírást, hanem egy nagyszerű hobbynak és nagy örömmel böngészem a kedvenc blogjaimat, ezzel tanulva és ötleteket merítve. A te blogod is ezek közé tartozik és ezt köszönöm:)

    VálaszTörlés
  13. Még sok-sok boldog blogszülinapot kívánok!
    Kedves vagy, nagyon jó receptjeid vannak, szeretek hozzád járni... tulajdonképpen, én köszönöm, hogy olvashatlak. :)))

    VálaszTörlés
  14. Márti, én is kívánok Boldog Blogszülinapot, és még sok - sok bejegyzést az általad készített finom ételekről.

    VálaszTörlés
  15. Aliz, nagyon köszönöm a biztatást és a kedves szavakat, amik kenegetik a lelkemet :)

    VálaszTörlés
  16. trollanyu, persze én is így látom, de fontosnak tartottam megemlíteni! köszi:)

    VálaszTörlés
  17. Csilla, örülök ha így van, várlak továbbra is szeretettel!

    VálaszTörlés
  18. Nagyon boldog blogszülinapot kívánok sok szeretettel! Továbbiakban is jó blogírást, sok érdeklődöt kívánok a jó receptjeidhez!

    VálaszTörlés
  19. Gratulálok én is az 1 évhez, na meg a sok jó recepthez! :) Személy szerint továbbra is várom a sok-sok finomságot, és ezzel biztosan nem vagyok egyedül! :))

    VálaszTörlés
  20. Éva, Szabina, Nektek is nagyon köszönöm a kedves szavakat !

    VálaszTörlés
  21. Mártikám ezer puszit küldök a blogszülinapodra!
    Nagyon szeretem a blogodat és nagyon örülök, hogy már ilyen ismert lettél! Remélem van még rengeteg energiád a folytatásra, hogy jó sok blogszülinapot ünnepelhessünk együtt!

    VálaszTörlés
  22. Drága Norono! nagyon szépen köszönöm! tele vagyok energiával és ötlettel,(még!)bízom benne,hogy így lesz még sokáig:)

    VálaszTörlés
  23. Hajrá Márti! További sok fincsi recept ötletet kívánok és gratulálok az egyéves blogger szülinaphoz!

    VálaszTörlés
  24. Gratulálok ízléses blogodhoz, a jó receptekhez és ínycsiklandó receptjeidhez! Boldog blogszülinapot kívánok szeretettel, köszönöm, hogy megosztottad gondolataidat velem , velünk, az olvasóiddal!

    VálaszTörlés
  25. Bori,én köszönöm,hogy olvasol :)

    VálaszTörlés