2011. augusztus 14., vasárnap

Sajtóközlemény!


forrás innen
Maxnál olvastam erről, gondoltam én is kiteszem, mert fontos információnak tartom!

Sajtóközlemény a Kecskeméti barackos kölestoráról (Magyarország tortája 2011)

Sajtóközlemény
Budapest, 2011. augusztus 12.

Tisztelt Címzettek!
Kérjük az alábbi közlemény megjelentetését a Magyarország Tortájáról az írott és elektronikus sajtóban több helyen tévesen megjelent információ helyreigazítása érdekében. A közlemény rendkívül fontos, mivel a megjelent téves információ népegészségügyi és élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent!
Magyarország Tortájának augusztus 10-i, parlamenti sajtótájékoztatója után több webes hírportálon és weblapon téves információ jelent meg az eseményről szóló cikkekben.
„A desszertet cukorbetegek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják” mondat ebben a formában a sajtótájékoztatón nem hangzott el és nem helytálló, valamint rendkívüli kockázatot jelent a cukorbetegek és lisztérzékenyek számára.
Az eredeti recept alapján készült torta nem fogyasztható sem lisztérzékenyek, sem cukorbetegek számára!
A sajtótájékoztatón és több más nyilatkozatban arról tájékoztattuk a médiumokat, és rajtuk keresztül a lakosságot, hogy a torta, mivel az alapja kölestésztából készül, mely nem tartalmaz lisztet, az alapanyagait tekintve megfelelő gyártási technológia és a jogszabályban meghatározott előírások betartásával gluténmentesen, valamint diétás étrendbe illeszthető formában is készíthető, a receptben a megfelelő, cukorbetegek számára fogyasztható cukorpótló anyagok cukor helyetti használatával.

Együttműködésüket köszönve
Üdvözlettel

Selmeczi László
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése