/Zuppa di fagioli/
Ha valaki még nem evett ilyet, ne legyintsen, hogy á, ez "egy bableves", mert köze nincs a mi megszokott, jó magyaros bablevesünkhöz, egy egész más íz világ, köze csak annyi, hogy ebben is bab van!
Hozzávalók:
- 1/2 kg. friss, fehér bab
- 2 csík szalonna
- 1 hagyma
- 4 répa
- 1 kis gumó zeller
- 3 krumpli
- 1/2 kelkáposzta
- 2 nagy paradicsom
- 2 cikk fokhagyma
- só, bors, kakukkfű, kömény, zöldpetrezselyem.
A zöldségeket megpucoltam, megmostam, felkockáztam. A szalonnát apróra vágtam, kisütöttem. A felaprított hagymát, fokhagymát megpirítottam, a szalonna zsírjában, a répát, zellert rádobtam, együtt még pároltam, majd megfűszereztem a; sóval, borssal, kakukkfűvel, köménnyel. Hozzáadtam a babot, felöntöttem vízzel. Amikor felforrt, adtam hozzá a többi zöldséget, együtt, készre főztem. Zöldpetrezselyemmel megszórva tálaltam.
Finomnak hangzik a hozzávalóit nézegetve. :)))
VálaszTörlésNagyon guszta, igen finom lehet! Valóban így még nem készítettem, de szerintem kipróbálom mert igen jól hangzik a recept alapján!
VálaszTörlésIstenien néz ki:) Imádom a leveseket és olasz ételekben még nem csalódtam. Ma pont toszkán pitét sütöttem, stílusos lett volna előtte ez a leves:)
VálaszTörlésPetra, biztosíthatlak,hogy nagyon finom!
VálaszTörlésÉva, feltétlenül próbáld ki :)nagyon egyszerű és finom!
VálaszTörlésTrollanyu, én is imádok mindent ami olasz :)Látod, majdnem egyre járt az eszünk !
VálaszTörlésNagyon vonzónak tűnik. :)
VálaszTörlésMeg is kívántam, el fogom készíteni én is :)
VálaszTörlésAlíz, Ottis, nem fogtok csalódni :)
VálaszTörlésnagyon finom, majdnem így főzöm, de azt nem tudtam, hogy toszkán, mert a nagyitól tanultam :)
VálaszTörlésVicuska, én is a Tv.-be láttam, nem saját ötlet!
VálaszTörlés