2011. szeptember 1., csütörtök

Tonhalkrém halványító zellerrel

A recept kisebb módosítással, egy kedves ismerősömtől van, aki még Kanadából hozta. Amióta megkóstoltam Nála, nem bírok betelni vele, és még a fiam is megeszi így a halat. Köszönöm Z.!

Hozzávalók:
  • 1 doboz tonhal konzerv
  • 2 ek. majonéz
  • 1 ek. joghurt
  • egy marék apróra vágott halványított zellerszár
  • citromlé
  • só, bors.
A halról leöntöttem a levének  felét, majd egy villával összetörtem. A majonézbe  elkevertem a joghurtot, a zellert,(ami nem összetévesztendő a zellergumó szárával!) citromlét, borsót, ízlés szerint sót ( aki nem szeretne kalória bombát, az csak natúr joghurttal készítse)
Összekevertem az összetört halhússal, jól behűtve tálaltam. Pirítóssal, citrommal a legfinomabb!


10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta , mutatós ! Konzervként a tonhalat nagyon szeretjük, de így majonézzel még nem is próbáltam de a férjuram nem nagyon szereti ha összekeverem az ízeket! Lehet hogy pedig érdemes lenne kipróbálnom!:)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon guszta! Imádjuk a tonhalkrémet! Jó kis recept, ki fogom próbálni, köszi! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó recept, csak finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. Tonhal jöhet bármilyen formában és ez nagyon guszta:) A halványított zellert nagyon szeretem,de itt extrém ára van, nagyon ritkán veszek. Nagyon tetszik ez a kompozíció:)

    VálaszTörlés
  5. Éva, ha nem zárkózol el semmi jótól, próbáld ki, megéri!

    VálaszTörlés
  6. Mrita, jó az új fotód! Köszi :)

    VálaszTörlés
  7. trollanyu, a halványított zeller ára itt is borsós, de most leárazással fele árba sikerült venni.Ha egyszer te is elcsíped az akciót,ki ne hagyd!

    VálaszTörlés
  8. Majonézes joghurtos halkrémet szoktam néha készíteni,de csak magára. Kilesem én is egyszer és veszek,lássam milyen ez a zeller.:)

    Boldog blogszülinapot utólag is! :)

    VálaszTörlés
  9. Aleda, nagyon köszönjük! Ezzel megbolondítva, isteni!

    VálaszTörlés