A recept kisebb módosítással, egy kedves ismerősömtől van, aki még Kanadából hozta. Amióta megkóstoltam Nála, nem bírok betelni vele, és még a fiam is megeszi így a halat. Köszönöm Z.!
Hozzávalók:
- 1 doboz tonhal konzerv
- 2 ek. majonéz
- 1 ek. joghurt
- egy marék apróra vágott halványított zellerszár
- citromlé
- só, bors.
A halról leöntöttem a levének felét, majd egy villával összetörtem. A majonézbe elkevertem a joghurtot, a zellert,(ami nem összetévesztendő a zellergumó szárával!) citromlét, borsót, ízlés szerint sót ( aki nem szeretne kalória bombát, az csak natúr joghurttal készítse)
Összekevertem az összetört halhússal, jól behűtve tálaltam. Pirítóssal, citrommal a legfinomabb!
Nagyon guszta , mutatós ! Konzervként a tonhalat nagyon szeretjük, de így majonézzel még nem is próbáltam de a férjuram nem nagyon szereti ha összekeverem az ízeket! Lehet hogy pedig érdemes lenne kipróbálnom!:)
VálaszTörlésEz nagyon guszta! Imádjuk a tonhalkrémet! Jó kis recept, ki fogom próbálni, köszi! :)
VálaszTörlésNagyon jó recept, csak finom lehet.
VálaszTörlésTonhal jöhet bármilyen formában és ez nagyon guszta:) A halványított zellert nagyon szeretem,de itt extrém ára van, nagyon ritkán veszek. Nagyon tetszik ez a kompozíció:)
VálaszTörlésÉva, ha nem zárkózol el semmi jótól, próbáld ki, megéri!
VálaszTörlésCsilla, nagyon szívesen :)
VálaszTörlésMrita, jó az új fotód! Köszi :)
VálaszTörléstrollanyu, a halványított zeller ára itt is borsós, de most leárazással fele árba sikerült venni.Ha egyszer te is elcsíped az akciót,ki ne hagyd!
VálaszTörlésMajonézes joghurtos halkrémet szoktam néha készíteni,de csak magára. Kilesem én is egyszer és veszek,lássam milyen ez a zeller.:)
VálaszTörlésBoldog blogszülinapot utólag is! :)
Aleda, nagyon köszönjük! Ezzel megbolondítva, isteni!
VálaszTörlés