2011. május 23., hétfő

Mics


Egy kicsit fejtörést okozott, hogy is közöljem a nevét (itt mititei= kicsikék, vagy ilyesmi)
Hagytam így, ahogy itthon "magyarosan"mondjuk. A hétvégén grilleztünk, és mivel már tettem említést, erről  itt, ahol vegán készült,  megígértem, hogy közlöm a hagyományos fajtát is. Kicsit megkésve, de itt van, az elhúzódott hidegnek köszönhetően, nem volt lehetőségem mostanáig sütni, de már eljött az ideje! A legfinomabb, szabad tűzön, grillen sütve, sokan sütik otthon, teflonban,  olajba, de aki ismeri, mindenki azon a véleményen van, hogy grillen kell sütni ! Aki nem szereti a birkahúst, az ne tegye bele, így is finom, bár nem lesz az igazi,  és ha felnőttek eszik, lehet erős paprikával is ízesíteni.

Hozzávalók:
  • 1 kg. marhahús
  • fél-fél kg. disznó és birkahús
  • só, bors, zúzott fokhagyma, ízlés szerint
  • kávéskanál szódabikarbóna
  • kiskanál őrölt csombor (borsikafű)
  • 2 dl. csontlé.
  Kb. fél kg. marhacsontból, 1 fej hagymával, pár szem szemes borssal, pici sóval levest főztem. 
A húsokat háromszor ledaráltam, sóval, borssal megszórtam. Középen lyukat hagytam, ide tettem a szódabikarbónát és a többi fűszert,  összegyúrtam. A forró csontlevet, apránként hozzáadva, alaposan újból összegyúrtam, amíg a hús összeállt. szorosan lefedve, hűtőben, 24-30 órát pihentettem. Másnap a kiránduláson, vizes kézzel kis kolbászkákat formáztam, és grillen pirosra sütöttük. Melegen, mustárral (van, aki sült krumplival), friss kenyérrel,  hideg sörrel fogyasztjuk. 


és az elmaradhatatlan szalonna!

4 megjegyzés:

  1. Házilag készítettet még nem ettem, a boltiból csak egy fajtából tudok megenni egyet -- kettőt, de így nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  2. A barátnőmék sem bírják enni, ők csak marhahúsból készítik, az is nagyon finom, bár nekem száraz. Szerintem, érdemes házilag is kipróbálni!

    VálaszTörlés
  3. Köszi a receptet. Egy szakács tanuló hozott kóstolónak, mikor hazament Erdélybe. Kianalizáltuk, és sokáig kerestem egy leírást róla. Most itt van. Köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen! örülök, hogy segíthettem:)

    VálaszTörlés