Már sok ételem alapanyagához írtam, most írnék egy pár szót csak a növényről.
Csombor, csombord, borsikafű (Satureja hortensis)
Régi magyar ételek egyik alapvető fűszere. Apró, erősen illatos, lila virágai június-júliusban nyílnak. A gyógyászatban is régóta ismerik, gyomorerősítő, felfúvódást gátló, étvágygerjesztő és görcsoldó hatása miatt is értékes fűszernövény. Ezért, főleg káposztás, babos ételek fűszere, de jól kiegészíti a saláták, húsételek, vadpácok, majonéz és különféle mártásokat is.
kép innen ! |
Annyira ültetnék a fűszerkertembe csombort, de nem nagyon lehet itthon kapni!
VálaszTörlésKertészeti áruházakban sem lehet kapni mint borsikafű? Olcsó vigasz tudom, de én is kísérleteztem cserépben, sajnos nem lett belőle semmi:(
VálaszTörlés