Vettem kicsi zsenge tököt. Megtöltöttem, és sütőben megsütöttem. Igazi nyári íz!
Hozzávalók:
- 3 kicsi tök
- 30 dkg. darált hús
- 1/2 fej hagyma
- 1/2 csésze főtt rizs
- 5 dkg. vaj
- 1,5 dl. fehérbor
- 2 ek. liszt
- 1 csokor kapor, pár szál csombor
- só, bors
- tejföl.
A tököt meghámoztam, kettévágtam, a nagyobbat háromba vágtam, kiskanállal kivájtam a közepét. A hagymát felaprítottam, a vajon megdinszteltem, rákerült a hús, sóztam, borsóztam, felöntöttem a borral, hagytam készre főni. Előfőztem a rizst is, majd a megfőtt húshoz adtam, rászórtam a lisztet, együtt még1-2 percig főztem. Tűzálló tál aljára szórtam a tök belsejéből kikapart részt, megtöltöttem a felezett tököket, a ragúval, ami megmaradt ezt is a tál alján elosztottam, erre sorakoztattam a tököket, öntöttem alá egy pici vizet. Tetejét megszórtam, aprított kaporral, csomborral, lefedve, sütőben 30 - 35 percig sütöttem. Tejföllel, friss kenyérrel tálaltam.
Egyszer ettem töltött tököt, de az nem nagyon ízlett, igaz nem is így nézett ki, a hozzávalók is másak voltak, de itt nálad nagyon tetszik.
VálaszTörlésPróbáld ki, lehet ez bejön!
VálaszTörlés