Előszeretettel járok a piacra, rendszerint igyekszem onnan beszerezni a friss alapanyagokat, főzéshez, sütéshez valót. Különösen ilyenkor imádom a piacot, amikor van választék mindenből. Már kapható a friss juhsajt (gomolya) ami, ha megjelenik, szinte sosem fogyunk ki belőle, annyira szeretjük. Most egy pofon egyszerű, gyors ebéd,( vagy vacsora) is készült belőle !
Hozzávalók:
- 30 dkg. leveles tészta
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg. zöldborsó
- 2 dl. tejföl
- 3 tojás
- 3 kanál zsemlemorzsa
- 12 dkg. juhsajt
- 1 fej lilahagyma
- só, bors, szerecsendió.
A leveles tésztát, hagytam szobahőmérsékleten kiolvadni, majd lisztezett, alaposan megsózott deszkán nem túl vékonyra nyújtottam, kikent piteformába terítettem, amit előtte alaposan kikentem. A sózás azért fontos, mert a tészta semleges ízű. Villával több helyen megszurkáltam, majd meghintettem a zsemlemorzsával. A borsót a felkarikázott újhagymán kevés vajban megpároltam, sóztam borsóztam, hagytam kihűlni. Rászórtam a tésztára a felkockázott sajtot, a hagymás borsót. Felvertem a tojást, picit ezt is megsóztam, összekevertem a tejföllel, szerecsendióval ízesítettem. Ráöntöttem a keverékre, és erre a felkarikázott, gyűrűire szedett lilahagymát, a tészta széléről maradt masszát megsodortam, és ezt is a tetejére raktam. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése