Egy kicsit fejtörést okozott, hogy is közöljem a nevét (itt mititei= kicsikék, vagy ilyesmi)
Hagytam így, ahogy itthon "magyarosan"mondjuk. A hétvégén grilleztünk, és mivel már tettem említést, erről itt, ahol vegán készült, megígértem, hogy közlöm a hagyományos fajtát is. Kicsit megkésve, de itt van, az elhúzódott hidegnek köszönhetően, nem volt lehetőségem mostanáig sütni, de már eljött az ideje! A legfinomabb, szabad tűzön, grillen sütve, sokan sütik otthon, teflonban, olajba, de aki ismeri, mindenki azon a véleményen van, hogy grillen kell sütni ! Aki nem szereti a birkahúst, az ne tegye bele, így is finom, bár nem lesz az igazi, és ha felnőttek eszik, lehet erős paprikával is ízesíteni.
Hagytam így, ahogy itthon "magyarosan"mondjuk. A hétvégén grilleztünk, és mivel már tettem említést, erről itt, ahol vegán készült, megígértem, hogy közlöm a hagyományos fajtát is. Kicsit megkésve, de itt van, az elhúzódott hidegnek köszönhetően, nem volt lehetőségem mostanáig sütni, de már eljött az ideje! A legfinomabb, szabad tűzön, grillen sütve, sokan sütik otthon, teflonban, olajba, de aki ismeri, mindenki azon a véleményen van, hogy grillen kell sütni ! Aki nem szereti a birkahúst, az ne tegye bele, így is finom, bár nem lesz az igazi, és ha felnőttek eszik, lehet erős paprikával is ízesíteni.
Hozzávalók:
- 1 kg. marhahús
- fél-fél kg. disznó és birkahús
- só, bors, zúzott fokhagyma, ízlés szerint
- kávéskanál szódabikarbóna
- kiskanál őrölt csombor (borsikafű)
- 2 dl. csontlé.
A húsokat háromszor ledaráltam, sóval, borssal megszórtam. Középen lyukat hagytam, ide tettem a szódabikarbónát és a többi fűszert, összegyúrtam. A forró csontlevet, apránként hozzáadva, alaposan újból összegyúrtam, amíg a hús összeállt. szorosan lefedve, hűtőben, 24-30 órát pihentettem. Másnap a kiránduláson, vizes kézzel kis kolbászkákat formáztam, és grillen pirosra sütöttük. Melegen, mustárral (van, aki sült krumplival), friss kenyérrel, hideg sörrel fogyasztjuk.
és az elmaradhatatlan szalonna! |
Házilag készítettet még nem ettem, a boltiból csak egy fajtából tudok megenni egyet -- kettőt, de így nagyon guszta.
VálaszTörlésA barátnőmék sem bírják enni, ők csak marhahúsból készítik, az is nagyon finom, bár nekem száraz. Szerintem, érdemes házilag is kipróbálni!
VálaszTörlésKöszi a receptet. Egy szakács tanuló hozott kóstolónak, mikor hazament Erdélybe. Kianalizáltuk, és sokáig kerestem egy leírást róla. Most itt van. Köszönöm
VálaszTörlésNagyon szívesen! örülök, hogy segíthettem:)
VálaszTörlés