Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van nekem saját babérfám. Pár éve hozta a nővérem Németországból, akkor csak egy arasznyi volt, kicsi cserépben, most már alig fér el a konyhapult szélén. Ehhez a leveshez is ebből használtam, nagyon szeretem, egészen más az íze, mint a szárítottnak. Bár van elég levele, mégis minden alkalommal, amikor megtépázom, sajnálom szegényt, de ha egyszer fűszernövénynek termett!
Hozzávalók:
- 1 1/2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis fej reszelt hagyma
- pirospaprika, babérlevél, bors, só
- 1 dl. tejföl
- tárkonyecet
- 4 tojás.
és itt van a babérfám! |
Ez a kedvenc gyerekkori levesem! De sokat főzte az Édesanyám, bár akkoriban tejfölt nem tett bele, egyszerüen mert nem volt.....
VálaszTörlésHát igen...a régi szép idők :)
VálaszTörlés