Híres nemzeti kolbászkánkat, most vegán készítettem el, borsófőzelék kíséretében. Mivel a statisztikám azt mutatja, hogy több a Magyarországi látogatóm, ha véletlenül nem ismerné valaki a micset egyszer majd bemutatom, majd ha jön a jobb idő és a grillezés, addig röviden, fűszeres, marha és birkahúsból vegyesen készül, amiből kis kolbászkákat formáznak és többnyire grillen sütnek.Testvére az arab kebabnak és a jugoszláv csevapcici - nek. Addig is érjétek be ezzel!
Hozzávalók:
- 300 g. szója granulátum
- 1 kiskanál csombor
- 2 kiskanál pirospaprika
- 6 cikk zúzott fokhagyma
- 2 tojás
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál liszt
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors.
A szójára annyi vizet öntök, hogy egy ujjnyira ellepje, majd 15 percig főzöm. Ha megfőtt, leszűröm és kihűtöm. Összekeverem a többi hozzávalóval, vizes kézzel kis kolbászkákat formázok, (lehet fasírtnak is formázni ) majd bő forró olajba szép pirosra sütöm. Bármilyen főzelékhez, vagy csak vendégvárónak valamilyen mártogatóssal, hidegtálra is kiváló.A maradékot este, friss kenyérrel és mustárral ettem meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése