2011. május 15., vasárnap

Canelloni, csirkével, brokkolival


Nem  sikerült igazán jó képet készíteni erről az isteni kajáról :(
Nagyon szeretjük az olaszos,  tésztás ételeket. Több változatát is ismerem, de most zöldséggel próbáltam ki, és nagyon finom lett. Hasonló, mint a lasagne, csak itt a tészta, előre gyártott csövecske, amit sok finomsággal megtölthetünk. A hozzávalóknál mellékelek egy képet, amin jól látható miről is beszélek, azoknak ajánlva, akik még eddig nem ismerték. Bármely nagyobb áruházban megvásárolható.

Hozzávalók:


Ezen kívül, a  besamelhez:
  • 10 dkg. vaj
  • 3 kanál liszt
  • fél liter hideg tej
  • só, reszelt szerecsendió
  • a tetejére sajt.
A csirkemellet ledaráltam. A hagymát apróra vágtam, és az olajban üvegesre pároltam, hozzáadtam a húst, fehéredésig pirítottam. Sóztam, fűszereztem, majd hozzákevertem a brokkolit, a sűrített paradicsomot, pici vizet és összefőztem. Amikor elkészült, szórtam rá egy kis cukrot is. Hagytam kihűlni.
Amikor a mártás is  megfőtt, a canellonikat a ragúval megtöltöttem (nem kell előtte megfőzni!)A rétegezést a  mártással  kezdtem, erre a megtöltött csövecskéket sorakoztattam, erre megint besamelmártás és így folytattam, amíg a hozzávalók el nem fogytak. A tetejét bőven megszórtam reszelt sajttal, előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 percig pirosra sütöttem.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, én tényleg nem is láttam még ilyet. Nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Pedig ott lapul a száraztészták mellett a nagyobb üzletekben:) és számtalan finomsággal tölthető!

    VálaszTörlés