Rég készítettem. A fiam kedvence. A bolti, dobozos lapokat használom, ami 2 - 3 adagra is elegendő, legalábbis egy 3 tagú családnak! Már próbálkoztam saját készítésű gyúrt tésztából is, de az nem lett az igazi.
Hozzávalók:
- 1/5 doboz lasagne lap
Ragúhoz:
- fél kg. darált hús (fele lehet marha)
- 1 fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- kevés cukor
- só, bors, oregánó, bazsalikom.
Besamel mártás:
- 10 dkg. vaj
- 3 kanál liszt
- 1/5 liter hideg tej
- só, 1/5 mokkáskanál őrölt szerecsendió.
Tetejére:
- 10 dkg. sajt.
A vajat felolvasztom, beleszórom a lisztet, világosra pirítom,apránként hozzáadom a hideg tejet,csomómentesre kavarom, sózom, fűszerezem a szerecsendióval, folytonosan keverve, besűrítem.
A ragúhoz, kevés olajon megpirítom a felaprított hagymát, fokhagymát, a megpucolt, lereszelt sárgarépát, majd rádobom a darálthúst. Fehéredésig pirítom, ezután fűszerezem, hozzáadom a sűrített paradicsomot is, pici cukrot szórok rá, és készre párolom.
Egy tűzálló tálat kikenek mártással, erre kerül a lap. még egy adag mártás, ragú, tészta, mártás és így folytatom, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére lap kerül, mártás és bőven megszórom reszelt sajttal. 200 fokon, 35 - 40 percig szép pirosra sütöm.
Megjegyzés: A lapokat száraz állapotban kell bátran a rétegek közé rakni, nem kell megfőzni!
Megjegyzés: A lapokat száraz állapotban kell bátran a rétegek közé rakni, nem kell megfőzni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése