Így a nagy lakomák után, biztos mindenki így van ezzel, hogy inkább vágyunk valami könnyebb ételre, legalábbis egy kis időre! Nálunk, a leves kötelező, mindegy milyen, csak legyen, ez után, most zöldséges palacsintát sütöttem. Előre elkészíthető, akár egy nappal is, aztán, ebéd előtt csak átforrósítjuk, és már ehető is. A palacsinta leírását, itt megtaláljátok.
Hozzávalók:
- 8-10 db. sós palacsinta
- fél póréhagyma vagy egy kisebb fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 50 dkg. zöldség (répa, zeller, kelkáposzta)
- só, bors, 1 ek. szezámmag
Mártáshoz:
- 5 dkg. vaj
- 5 dkg. liszt
- 4 dl. tej
- só, őrölt fehérbors
- 15 dkg. reszelt sajt.
A zöldségeket vékony, egyforma csíkokra vágtam (Julienne-re ejts; [zsülienre]). A felforrósított olajban, először a pórét, és a felaprított fokhagymát, majd a répát, zellert kezdtem nem túl puhára megpárolni, enyhén megsózva, borsózva. Legvégül a kelkáposztát és a szezámmagot hozzáadtam, a káposzta hamar elkészül, ezért pár perc is elég neki.
Csodás szín a Wokba! |
A palacsintákon elosztottam a zöldséges keveréket, szokásos módon felcsavartam, majd kettévágva, tűzálló tálba sorakoztattam.
A mártáshoz, a vajat felolvasztottam, világosra pirítottam benne a lisztet, felöntöttem a hideg tejjel, amikor kezdett besűrűsödni, adtam hozzá a sót, borsót és a reszelt sajtot. A palacsintákat, a sajtszósszal leöntve, előmelegített sütőben, 220 fokon, 10 perc alatt átforrósítottam, és már tálaltam is.
A mártáshoz, a vajat felolvasztottam, világosra pirítottam benne a lisztet, felöntöttem a hideg tejjel, amikor kezdett besűrűsödni, adtam hozzá a sót, borsót és a reszelt sajtot. A palacsintákat, a sajtszósszal leöntve, előmelegített sütőben, 220 fokon, 10 perc alatt átforrósítottam, és már tálaltam is.
Jó étvágyat!
Nagyon finom lehet ez a guszta palacsinta! Bár még eddig nem ettem ilyet, de szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésTökéletes! BÚÉK!
VálaszTörlésNagyon guszta! Imádom az ilyen zöldséges ételeket! Recept elmentve! :o)
VálaszTörlésIsteni.
VálaszTörlésNagyon guszta tényleg:) Én kínai palacsintával szoktam ilyet készíteni.
VálaszTörlésJaj Márti, ne csináld! Amíg be nem néztem hozzád nem is voltam éhes! Most mehetek körülnézni a hűtőbe! :-)))
VálaszTörlésIgen, igen, hús kizárva egy darabig:-) Szuper a recept, nagyon jól néznek ki a zöldségek a wokban, a palacsintában szintén.
VálaszTörlésÉva, tőlem nem áll távol, már írtam, a férjem inkább a sóst szereti, így variálóm minden féle töltelékkel.
VálaszTörlésPetra, köszi! B.Ú.É.K :)
VálaszTörlésIlléskrisz, mi is nagyon szeretünk minden zöldségest.
VálaszTörlésKati, köszi!
VálaszTörléstrollanyu, biztos azzal is finom, olyat még nem ettem. Gondolom, rizslisztből készül, nem?
VálaszTörlésNorono, akkor nyomás enni, ha már ebből nem kaphatsz :)
VálaszTörlésGerdi, én sokáig kibírnám hús nélkül, na de a férfi vonal már nem!
VálaszTörlésA párom is azt mondja, ha palacsintát sütök, akár sós, akár édes változatban, jó, jó, a desszert is finom, de mi van másodikra? Én meg úúúgy jól tudok vele lakni :D Nagyon jó variáció, különösen tetszik a mártás!
VálaszTörlésVicuska, köszi! ezek a férfiak! :)
VálaszTörléstömlős sajtkrémet is lehet használni??
VálaszTörlés:( nem tudom, ki kell próbálni!
Törlés