Egy viszonylag gyors ebéd, amit nagyon szeretünk, ezért, mindig minimum 2 napra kell főzzem. Ádám, amikor kicsi volt, rengeteg, (akkor még) "targonyát" megbírt enni, azóta is nagy kedvence! Itthon nem ismertük ezt a fajta ételt, kint tanultam Magyarországon.
Készíthető bármilyen hússal, én most sertéscombból csináltam.
Hozzávalók:
- 50 dkg. sertéscomb
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 ek. olaj
- 1/2 üveg lecsó
- 25 dkg. tarhonya
- só, bors.
Először a tarhonyát készítem el, kevés olajat hevítek, és világos barnára pirítom benne a tarhonyát. Megsózom, és felöntöm annyi vízzel, hogy 3 ujjnyira ellepje. Lefedve, nagyon lassan hagyom megfőni. Kavarni nem szabad, különben összeáll.
A húst egyforma kis kockákra vágom. A finomra aprított hagymát, az olajban megpirítom, rádobom a húst, amit fehéredésig pirítok, csak ez után, sózom, borsózom, felöntöm egy kevés forró vízzel (így nem edződik meg a hús) fedő alatt, puhára főzöm. Amikor már vaj puha, hozzáadom a lecsót, és amikor újból forr, leveszem a tűzről, és összekeverem a már előzőleg megfőtt tarhonyával. Kötelező mellé a savanyúság!
Nagyon guszta! Szeretjük mi is nagyon a tarhonyát finom tud lenni! Mosolyogtam mert ahogy írtad nekem is csak most hirtelen nem tudom melyik lányom "targonyának" hívta.
VálaszTörlésEzek a kis kori arany beköpések! sokszor a mai napig használjuk. Ádám, 6 éves koráig, naplót vezettem, ebben rengeteg ilyen emlékezetes szó van, imádom őket :)
TörlésNagyon jól néz ki, biztos finom is, nekem az egyik kedvencem!
VálaszTörlésKöszi! igen, nekünk is :)
TörlésEgyik nagy kedvencem, és alig készítem mert többiek utálják a tarhonyát. Ráadásul pont ezt a sörétes fajtát szeretem én is!!! Micsoda luxuséttermi adag! :))) Bírom a fotóid!! :))
VálaszTörlésKöszi szépen! Mi is jobban szeretjük a gépi változatát. na ja, ez csak a blognak készült adag :)
TörlésNálunk Apukám készíti a gyúrt, reszelt tarhonyát, ezért azt használjuk. Nagyon szeretjük mi is!
VálaszTörlésAzt a változatát is szeretjük, de ehhez az ételhez, kifejezetten a gépit használom.
TörlésAkkor veszek és kipróbálom :)
TörlésMár jó ideje készülök házi tarhonyát készíteni, mert ugye itt az sincs. Pedig mindenki szereti a tarhonyát. Ezt a tarhonyás húst meg anyukám főzte mindig. Nahyon jól néz ki nálad:)
VálaszTörlésKöszi :) akkor nincs más megoldás, otthon kell csinálni!
TörlésGuszta nagyon:)
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésA tarhonyás húst mi is szeretjük,jó kis kovászos uborkával!
VálaszTörlés