A tél kihagyhatatlan fogása. Bár én szívesebben készítem az aszpikos csülköt , most mégis rávett a párom, hogy főzzek, hagyományos kocsonyát. Mit mondjak? hát, ez nem az a percek alatt összedobod kategória, majd egy napot vesz igénybe. Igaz, az íze kárpótol mindenért, és egy évben egyszer kibírható!
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg. kocsonyahús (tetszés szerint; bőr, fej, köröm, nyelv)
- só, bors, 1 hagyma 6-8 gerezd fokhagyma
- 2-2 szál petrezselyem, répa.
Ha kellően megfőtt, állaga ragadós, tányérra csepegtetve megköt.
A fokhagymát összezúztam, és beleraktam a szűrőbe, ezen keresztül szűrtem át. A húsokat kicsontoztam, a répából karikákat vágtam, tálakba adagoltam, a húsokat is elosztottam egyformán, a forró lével felöntöttem. Hideg helyen hagytam megdermedni. Tetszés szerint; sózva, borsózva, paprikázva, citrommal, vagy ecettel, lilahagymával, tormával fogyasztható.
Nagyon guszta lett a kocsonyád! Biztosan nagyon finom ! Általában én is 1-2 alkalommal főzök csak egy évben!
VálaszTörlésKöszi:) Kell ezt is néha!
TörlésGyönyörűen elkészítetted, nagyon tetszik ahogy ilyen kis formába hagytad kihűlni és sárgarépa karikát is tettél bele. Rendkívül guszta! Egyszer biztosan készítek és akkor így fogom tálalni!!!
VálaszTörlésNa, ez csak a blogomra készült! mert ez egy kis forma, de a többit is így szépen kidíszítettem, azokat viszont nagyobb tálkákba! O.K :)
TörlésNagyon gusztusos tálalás. Tormával még sosem kóstoltam,de ki fogom próbálni.
VálaszTörlésSzilveszter előtt főztem meg életem első saját készítésű kocsonyáját. Annyira finom lett,hogy pillanatok alatt elfogyott és még fotózni is elfelejtettem. :D
Nálunk mindig Apukám főzte, de mivel sajnos már nincs köztünk, így kénytelen voltam én megfőzni. Nem nehéz, elsőnek sikeresnek is mondhatom. Itt Erdélyben sokan eszik tormával, próbáld ki legközelebb!
TörlésNagyon guszta lett.
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésÓ, de szépen tálaltad!
VálaszTörlésMegadom a módját :)
TörlésNagyon szép ilyen formában:) Mi sajnos nem szeretjük, így nem is készítek, de anyukám minden évben főzött.
VálaszTörlésEzért írtam, hogy "egy évben egyszer" mert én is csak ennyire szeretem! Nálunk is így volt ez régen.
TörlésAnyum is most készített a tegnap, nagyon szeretjük:) Csodaszép a tálalásod:)
VálaszTörlésSzerencsés vagy, hogy van aki megfőzze helyetted, akkor talán én is szívesebben megenném! Köszi :)
TörlésJuj, megkívántam:-) Régebb én is főztem, aztán valahogy elfelejtődött. Pedig nagyon szeretem.
VálaszTörlésA tálalásért tőlem is jár a dicséret:-)
Neked is külön köszönöm! próbáld meg a már említett aszpikos csülköt, az gyorsabb és finom!
TörlésKarácsonyra készült, gyorsan el is fogyott :) Újra ennék, pláne ilyen tálalásban! Valószínűleg a hosszú készítési idő miatt főzöm én is 2X évente, pedig nagyon szeretjük. Mivel nagyobb adag készül egyszerre, ezért telítődünk a többszöri fogyasztásnak köszönhetően- egy jó időre kielégül kocsonya utáni vágyunk :) Seafalcon kocsonya-kuglófja óta áhítozom utána, de már látom a rózsaszín jövőképet, lesz nálunk nemsokára kocsonya!
VálaszTörlésVicuska, ezzel én is így vagyok! max 2x évente :)
Törlés