2012. január 26., csütörtök

Narancsos almaleves


Az utóbbi időben, sorba vettem a recepteket, az "1 millió menü" című könyvből , többek közt ezt a levest is, ha már szezonja van a narancsnak.
Nagyon finom, és mert sokan a gyümölcsleveseket hidegen fogyasztják, mint már írtam többször a blogomban, mi  ezeket is melegen esszük. Ez alól nem volt kivétel ez a leves sem!

Hozzávalók:
  • 4 nagy alma
  • 2 ek. citromlé
  • 4 dl. tej
  • 1 ek. búzakeményítő (lehet vanília puding is!)
  • 3 narancs
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor.
Az almákat megtisztítottam, apró kockákra vágtam, meglocsoltam a citromlével. Öntöttem rá annyi vizet, amennyi éppen ellepte,beleszórtam a cukrot, és hagytam főni. Amikor felforrt, besűrítettem a tejben csomómentesre elkevert búzakeményítőt + hozzáadtam egy db. megpucolt felkockázott narancsot is. A tűzről levéve belecsavartam  a többi narancs levét, vaníliás cukrot. (az eredeti recept szerint, nyáron jól behűtve kínálható) én mégis melegen tálaltam!

U.i:
A tegnap egész nap, sőt éjszaka is hullt a hó, ennek dacára, a konyha ablakomban már tavasz van !  gondoltam megosztom veletek :D


18 megjegyzés:

  1. Szoktam almalevest főzni, a narancs sokat dob rajta ízben, tetszik az ötleted és a tálalás is csábító :) Az ablakodba meg üde tavaszt varázsoltál! Jól látom, hogy a jácint hagymája nem földben van, hanem csak vízben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Almalevest ebben a változatban még nem főztem, de nagyon finom!
      Képzeld, még december végén mászkáltam a spájzba, és megláttam,hogy a "kerti"dobozomban, a félretett hagymán megjelent egy kis rügyecske. Be is állítottam vízbe,így elég hamar kinyílt.

      Törlés
  2. Nagyon guszta:) Anyukám is mindig melegen ette a gyümölcsleveseket, mi inkább hidegen szeretjük. Nagyon szép virágos az ablakod:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szokás kérdése, nyáron néha azért esszük hidegen is!
      Köszi:)

      Törlés
  3. Márti, szeretettel meghívlak egy eseményre, melyen jutalmat kapsz tőlem sikeres blogolásod fáradozásaiért :)
    http://vicuska13.blogspot.com/2012/01/magyarok-asztala-szepseg-mosoly-es.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan szépen vezetted elő,elérzékenyültem! hálás köszönetem :D

      Törlés
  4. Nagyon hangulatos a konyhaablakod!! Látom a petrezselymet nevelgeted, ahogy már ezt máskor bemutattad...! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszik! igen, petrezselyem szinte állandóan van :)

      Törlés
  5. Na jó, az almaleves sem semmi, de a konyhaablakod... olyan szép az a rózsaszín jácint!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! számomra is egy csoda :)

      Törlés
  6. A levesed szuper jó, mentem! Az ablakod virágai pedig gyönyörűek. Biztos nagyon jól érzik magukat ott.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos majd ízleni fog! Én is úgy látom, hogy jól érzik magukat, hála Istennek :)

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Habár sokat cseszegettek a szobatársak a furcsa ötlet miatt, csak meglett idei saját, más-nem-segítette főztöm a bentlakásban. Nagyon jó ötlet volt, finom lett, s ráadásul olyan étel, ami csak otthon van. (Kicsit adaptáltam a receptet, liszttel sűrítettem és vaniliás cukor helyett jó fahéjas cukrot tettem bele.) Isteni az illata. Amúgy mi is mindig melegen esszük a gyümölcsleveseket, ha netán kihűlt, megmelegítjük. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy az én receptemmel debütáltál, főleg, hogy még ízlett is :) A narancs-fahéj párosítás remek ötlet, legközelebb így is kipróbálom!

      Törlés
  9. Jaj de szépek a virágaid, én ezt miért nem láttam??? Néha az irányítópult nem ad be mindenkit, így lemaradok bejegyzésekről! Én is vettem jácintot lilát és rózsaszínt, olyan szépek. Mi bújik ki abból a fehér labda gumóból??
    Különben a levesed olyan guszta, hogy desszertnek is kiváló lenne! :))

    VálaszTörlés