Most Éva által meghirdetett játékra sütöttem. A játékra holnapig lehet jelentkezni krumplis recepttel.
A krumpli, nagyon tápláló, minden évszakban kéznél van, de főleg télen játszik főszerepet a háziasszonyok konyhájában. Nagyon szeretem, mert színes a felhasználási skálája, és nem mellékes, hogy olcsó is.
Ezt a receptet, még a tesóm, lelkész barátnőjétől tanulta, gyermekkorából való, amivel a sok gyermekes családot az anyukájuk sokszor jóllakatta, ezzel a finomsággal.
Most abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy friss házi tejem volt itthon, így feléből aludttejet készítettem, így, az eredeti recepthez igazodtam. Előnye, hogy sósan, édesen egyaránt készíthető. Sokszor sütöttem már , főleg sósan, tartalmasabb levesek után, de mártogatósokkal, vagy bármilyen salátával is kitűnő. Hozzávalók:
- tetszés szerint héjában főtt krumpli,
- liszt,
- aludttej,
- só,
- olaj, fokhagyma,
- vagy lekvár.
Felébe lehet lekvárt, másikba fokhagymát. A darabkákat egyenként kinyújtom, megkenem 1 kávéskanál olajjal, amiben összezúzott fokhagymát kevertem.
Feltekerem, S alakot formázok.
Forró sütőben, pirosra sütöm.
Én most, fél kg. krumpliból, 2 dl. aludttejből, és kb.3 dl. lisztből sütöttem. 20-24 db. lett belőle. 200 fokon 15 percig sütöttem, majd megfordítottam, és ezt az oldalát is még 15 percig sütöttem.
A fiúk úgy neki estek, hogy már kérdezték is, mikor sütök legközelebb.
Jó étvágyat!
Ki kell próbálnom, annyira finomnak tűnik! És nagyon ötletes a formázás! :)
VálaszTörlésÍgy volt eredetileg, és én nem változtattam rajta, mert nekem is így tetszik!
TörlésNagyon guszta és finom lehet! Akkor el is viszem a linket!
VálaszTörlésKukkancs be hozzám vár egy meglepi!
Köszönöm szépen Éva!
TörlésNem ismertem idáig, jónak tűnik! :)
VálaszTörlésMivel nem láttam én sem másoknál, ezért is esett erre a választásom!
TörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésDe szeretem az ilyen recepteket! Egyszerű, mutatós, ... már azon gondolkodom, mikor essek neki. Hamarosan, az biztos:-)
VálaszTörlésElőre is megfőzhető és összetörhető a krumpli, aztán ha időd engedi megsütöd!
TörlésNagyon szuper:) Anyukám gyakran sütött ilyeneket, de csak sima pogácsának megformázva, ez a formázás nagyon jó.
VálaszTörlésKöszi! A másik fele nem lett ilyen szép, azért került az alja felülre :)
TörlésKülönleges formázása kíváncsivá teszi az embert, arra biztat, hogy megkóstolja az ember :) Nagyon jó!
VálaszTörlésKöszönöm, neked is írom, hogy ez az alja, nem a sima fele, de ha ez lett szebb!
TörlésEzt biztosan kifogom próbálni, nagyon tetszik a recept! :)
VálaszTörlésKöszi szépen!
Nagyon szívesen! remélem ízleni fog :)
Törlés