Késő délután sütöttem, közkívánatra ! A recept nem változott, ugyan az, mint itt, csak most a hagyományos formában sütve. Kb. 20 perc alatt elkészül, sütéssel együtt, és nagyon finom!
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, lefedve 30 percig pihentetjük, én ettől most eltekintettem, így is jó lett! Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd 4 x 10 cm. csíkokat vágunk belőle. A közepükre bemetszést ejtünk, majd az egyik végét átbújtatjuk a lyukon.
Az így elkészített csörögéket, forró bő olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Az olajtól lecsöpögtetjük, még forrón, vaníliás porcukorban megforgatjuk. Baracklekvárral kínáljuk!
Az így elkészített csörögéket, forró bő olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Az olajtól lecsöpögtetjük, még forrón, vaníliás porcukorban megforgatjuk. Baracklekvárral kínáljuk!
Látom mindenhol farsangi hangulat uralkodik:) Fincsi lehet:)
VálaszTörlésNálunk az év minden szakában sül!
TörlésMég nem sütöttem csörögét soha,de talán egyszer,mert elég macerás,mondjuk nekem egyenlőre.Gondolom a lekvár saját,fincsi lehet!!!De normál fánkot majd sütök,hiszen jön a farsang!
VálaszTörlésRoppant egyszerű, ha sima fánkot sütsz, ez sem jelent gondot, mert ebbe még élesztő sem kell. Bátran fogj hozzá!
TörlésIgen, a lekvár saját:
http://martyhobby.blogspot.com/2011/07/sargabarack-lekvar.html
De nagyon finom tud lenni! Nagyon guszta és szeretem !
VálaszTörlésMi is! van aki élesztőt, sütőport tesz hozzá, nekem évek óta ez a recept a nyerő!
TörlésJöhet belőle, megunhatatlan ;)
VálaszTörlésIgen, látom Nálatok is most sült :)
Törlés