2012. január 25., szerda

Csöröge



Késő délután sütöttem, közkívánatra ! A recept nem változott, ugyan az, mint  itt, csak most a hagyományos formában sütve. Kb. 20 perc alatt elkészül, sütéssel együtt, és nagyon finom!

  A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, lefedve 30 percig pihentetjük, én ettől most eltekintettem, így is jó lett!  Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd 4 x 10 cm. csíkokat vágunk belőle. A közepükre bemetszést ejtünk, majd az egyik végét átbújtatjuk a lyukon.


Az így elkészített csörögéket, forró bő olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütjük. 


Az olajtól lecsöpögtetjük, még forrón, vaníliás porcukorban megforgatjuk. Baracklekvárral kínáljuk!

8 megjegyzés:

  1. Látom mindenhol farsangi hangulat uralkodik:) Fincsi lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk az év minden szakában sül!

      Törlés
  2. Még nem sütöttem csörögét soha,de talán egyszer,mert elég macerás,mondjuk nekem egyenlőre.Gondolom a lekvár saját,fincsi lehet!!!De normál fánkot majd sütök,hiszen jön a farsang!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Roppant egyszerű, ha sima fánkot sütsz, ez sem jelent gondot, mert ebbe még élesztő sem kell. Bátran fogj hozzá!
      Igen, a lekvár saját:
      http://martyhobby.blogspot.com/2011/07/sargabarack-lekvar.html

      Törlés
  3. De nagyon finom tud lenni! Nagyon guszta és szeretem !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is! van aki élesztőt, sütőport tesz hozzá, nekem évek óta ez a recept a nyerő!

      Törlés
  4. Jöhet belőle, megunhatatlan ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, látom Nálatok is most sült :)

      Törlés