A statisztika szerint, nagyon sokan nézték meg a korábbi befőzéseim bejegyzéseit. Mivel idén is szinte ezeket készítettem el újból, arra gondoltam, csinálok egy összeállítást, amelyben még könnyebben elérhetővé teszem az érdeklődők számára a már közzétett receptjeimet e témában. A képek alatti címre kattintva, megtaláljátok a receptet is!
Itt, megint feltenném a költői kérdést, de még nem kaptam máig választ, mi a különbség az Otelló és az Izabella szőlő között ? Aki tudja, írja meg! előre is köszönöm!
Szőlőlekvárt még nem ettem. Meg sült paprikasalátát sem. Mennyi bepótolnivalóm van:-)
VálaszTörlésNálam is a befőzéssel kapcsolatos receptek a legkeresettebbek.
VálaszTörlésMég én sem ettem szőlőlekvárt, finom lehet nagyon. Az Izabella szőlő is meg az Othello is direkt termő fajta és mindekettő amerikai eredetű. Én még nem kóstoltam Izabellát, de a nagy hasonlóság ellenére nincs közük egymáshoz.A jellegzetes mllékíz az megegyezik mindkettőnél, szerintem azért nehéz megkülönböztetni. Egyébként Magyarországon nem lehet telepíteni egyik fajtát sem, sőt az ültetvényeket is ki kellet vágni, csak kiskertekben található meg. Aztán sokszor ám aki eladja, az sem biztos benne, hogy pont melyik fajta az, csak úgy mondják. Ez tapasztalat.
VálaszTörlésKöszi,köszi,köszi!
VálaszTörlésGerdi, kifejezetten az Otelló (vagy Izabella?)fajtával az igazi, mert ennek a különleges aromája adja meg a megfelelő ízét! Sült paprikát otthon sem ettetek? csodálkozom, mert itt mindig is népszerű volt, feltétlenül pótold be:)
VálaszTörlésKati, persze, mert a befőzések ideje van, de azért jó látni, hogy sokan még maguk készítik télire a finomságokat!
VálaszTörlésNorono, igazán nincs mit!
VálaszTörlésTrollanyu, nagyon köszönöm a tájékoztatást, végre kaptam érdemleges választ a kérdésemre, mert én (állítólag) mindkettőt ettem, és nem jöttem rá, mi a különbség! Egyébként, a kedvenc szőlőm, és valóban, sajnos, egyre ritkábban találkozni vele :(
VálaszTörlésÚgy van, ahogyan trollanyu írta, nekünk volt mindkét szőlőfajtánk, szerintem az Othello íze erőteljesebb, és az Izabellán a a szemek se peregnek annyira, mint a másiknál. Egyébként számomra az igazi étkezési szőlő az Othello, ezt teszi a gyermekkor...
VálaszTörlésMost találtam meg a blogod, szeretem...
Seafalcon, üdvözöllek szeretettel! köszi a bókot, és a felhomályosítást:) Számomra is az Othello (látom TH-val!)az igazi, habár én csúnya dolgokat művelek...nem eszem meg a héját, de azért imádom, pont ma vettem!
VálaszTörlésNálunk mindkét szőlő fajta megtalálható.Az Izabella igen erős illatú és aromájú gyümölcs,de az Othello pedig igen jól színez, lekvár is ebből készíthető. Én is csinálom, de Zseléfix-el.
VálaszTörlésPiroska, az sem rossz, de nekem ez is elég kocsonyás állagú lesz.
VálaszTörlés