Felénk nagyon népszerű saláta, főleg ilyenkor a paprika szezonban.
- tetszés és igény szerint, húsos paprika (én most kápiából csináltam )
- só, cukor, ecet, pár csepp olíva olaj
A paprikákat, nyílt lángon a gázon, minden oldalán megégetem! Ha már minden oldala megsült, egy zacskóba teszem, aminek a száját lezárom, 2-3 percre. Ezután a héja könnyen leválik, ettől meg kell szabadítani. Vigyázat, ekkor még tűz forró!
Folyó víz alatt lemosom, minden kormos maradványtól, tálba teszem és enyhén besózom.
Ecetes, cukros levet készítek, belerakom a paprikákat, a közben kiengedett levét is hozzáöntöm, olívaolajjal meglocsolom, és 1-2 órára hűtőben érlelem, de a legjobb egy egész éjszakára hagyni, jobban összeérnek az ízek.
Tipp: Az így elkészített sült paprikából, télire is szoktam lefagyasztani. Sütöm, pucolom, fagyasztom a levével együtt, télen csak az ecetes levet kell a felolvasztott paprikára önteni.
Remek fotók, csak gratulálni tudok!
VálaszTörlésIgyekszem, de nem jön mindig össze !
VálaszTörlésTegnap vettem 1 kiló kápiát. Elfogyott.
VálaszTörlésMa 3 kilót vettem, gondolom marad belőle lefagyasztani télire, de ez nem biztos! :))
Naggggyon fincsi!
Mi is jobban szeretjük a kápiát, talán mert édesebb!
VálaszTörlésNagyon finom lehet télen a lefagyasztottat előkapni!!!!
VálaszTörlés