2010. augusztus 29., vasárnap

Sült paprikasaláta



Felénk nagyon népszerű saláta, főleg ilyenkor a paprika szezonban.
  • tetszés és igény szerint, húsos paprika (én most kápiából csináltam )
  •  só, cukor, ecet, pár csepp olíva olaj
A paprikákat, nyílt lángon a gázon, minden oldalán megégetem! Ha már minden oldala megsült, egy zacskóba teszem, aminek a száját lezárom, 2-3 percre. Ezután a héja könnyen leválik, ettől meg kell szabadítani. Vigyázat, ekkor még tűz forró!
Folyó víz alatt lemosom, minden kormos maradványtól, tálba teszem és enyhén besózom.

Ecetes, cukros levet készítek, belerakom a paprikákat, a közben kiengedett levét is hozzáöntöm, olívaolajjal meglocsolom, és 1-2 órára hűtőben érlelem, de a legjobb egy egész éjszakára hagyni, jobban összeérnek az ízek.

Tipp: Az így elkészített sült paprikából, télire is szoktam lefagyasztani. Sütöm, pucolom, fagyasztom a levével együtt, télen csak az ecetes levet kell a felolvasztott paprikára önteni.

5 megjegyzés:

  1. Remek fotók, csak gratulálni tudok!

    VálaszTörlés
  2. Igyekszem, de nem jön mindig össze !

    VálaszTörlés
  3. Tegnap vettem 1 kiló kápiát. Elfogyott.
    Ma 3 kilót vettem, gondolom marad belőle lefagyasztani télire, de ez nem biztos! :))
    Naggggyon fincsi!

    VálaszTörlés
  4. Mi is jobban szeretjük a kápiát, talán mert édesebb!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lehet télen a lefagyasztottat előkapni!!!!

    VálaszTörlés