Most csak úgy nasinak készült, de süthető második fogásnak is, egy tartalmas leves után. Pofon egyszerű a tésztája, nem igényel nagy gyakorlatot sem. Az eredeti recept és még sok más érdekes dolog itt olvasható.
Hozzávalók:
- 40 dkg. liszt
- 1 dkg. élesztő
- 0, 5 dl. olaj
- 1 kk. cukor
- 2 kk. só
- 2, 5 dl. tej
Töltelék:
- 1 közepes fej káposzta
- 3 ek. olaj
- só, bors, pirospaprika.
A káposztát vékony szálasra vágtam (reszelhető is!) az olajon puhára pároltam, sóztam, jól megborsóztam, megpaprikáztam, hagytam kihűlni.
A langyos tejnek felét, csipetnyi cukorral, meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáltam, a többi hozzávalóval, a közben megkelt kovásszal puha rugalmas tésztát dagasztottam. Letakarva hagytam a duplájára kelni. Egy közepes tepsit kikentem. A tésztát kétfelé osztottam, nem túl vékonyra nyújtottam, az egyikkel beterítettem a tepsi alját, elosztottam rajta a már kihűlt káposztát, ráterítettem a másik lapot is, villával végigszurkáltam, tejjel lekentem, előmelegített forró sütőben, 175 fokon, 40-45 percig sütöttem.
ó, de guszta, ez csakis nagyon finom lehet! Szeretem a káposztás dolgokat. :))
VálaszTörlésMost meg a szalvétád káposztás:-) vagy salátás? Mindegy, a lényeg a süti, finom lehet, megkóstolnám:-)
VálaszTörlésRégen ettem ilyet,gyerekkoromban még.Nagyon guszta!
VálaszTörlésLepényt még nem ettem, de isteni lehet:) Anyukám mindig sütött káposztás buktát, meg rétest is.
VálaszTörlésNagyon guszta! Emlékszem az ízére hogy nagyon finom, de már meg sem tudom mondani hogy milyen régen ettem!
VálaszTörlésHú, tetszik a recept, bár nem vagyok nagy káposzta rajongó, ezt mégis megkívántam!
VálaszTörlésEz biztosan nagyon finom, szeretem az édes káposztás dolgokat, a káposztás tésztát is porcukorral eszem! :) Vittem a receptet! Nagyon dizájnos a borsőrlőd!!! :)))
VálaszTörlésMárti, légyszíves nézzél be hozzám szeretnék egy díjat adni!
VálaszTörlésCsilla, én is és minden formában:)
VálaszTörlésGerdi, milyen jó megfigyelő vagy:) salátás,káposztás! Tessék kipróbálni!
VálaszTörlésAleda, valahogy én is akkor, mindaddig, amíg megláttam, és eszembe jutott !
VálaszTörlésPiteként még nem volt szerencsénk egymáshoz, de pirozskiban, olajban sült fánkban imádtam, ezt ki is fogom próbálni a közeljövőben :)
VálaszTörléstrollanyu, ha szeretitek a káposztás, érdemes kipróbálni! jó sok káposztával és borsósan az igazi :)
VálaszTörlésFlóra, így vagyunk ezzel néha, nem szeretünk valamit, aztán ha más formában pillantjuk meg, máris kedvet kapunk rá.
VálaszTörlésÉva, akkor itt az ideje, hogy megsüsd, és még takarékos is!
VálaszTörlésBarbi, köszi:) a fiam is cukorral eszi a káposztás tésztát :( na, ezt kivételesen nem azzel ette.
VálaszTörlésÉva, nagyon köszönöm !
VálaszTörlésVicuska, igen, ismerem a fánkba sütöttet, az is Isteni!!
VálaszTörlésEzt bizony szívesen megkóstoltam volna!
VálaszTörlésNagyon guszta!
Tűzpadka, köszi az elismerést!
VálaszTörlés