Kedvenc évszakom az ősz, imádom a színes természetet, a változatos gyümölcsöket, a langyos időt, még az esőt is fedett helyről csodálva! Az őszi gyümölcsök közül, a szilva a mindenem, szinte bármit készítenék belőle, egyszerre. Most volt itthon, már elég régóta a hűtőbe egy megkezdett vörösbor, és persze szilva, így ez a könnyű őszi desszert készült a hétvégére.
Hozzávalók:
- 1/2 kg. szilva
- 0,5 dl. vörösbor
- 2, 5 dkg. zselatinpor
- fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj meg szegfűszeg
- ízlés szerint méz (nekem 3 ek.!)
A szilvát megmostam, kimagoztam és pár szem kivételével összeturmixoltam, majd szitán átpasszíroztam, a mézzel összekevertem.
A bort, a zselatinnal meg a fűszerekkel, kevergetve felfőztem, mindössze 1-2 percig. A tűzről lehúzva, hagytam kissé hűlni.A maradék szilvákat közepes szeletekre vágtam, majd a szilvapürével a zselatinhoz kevertem. Egyenletesen formákba simítottam, néhány órát a hűtőbe dermesztettem, de a legjobb egy éjszakán át. Tányérra borítva fogyasztottuk.
Egy újabb remek recept és remek fotó!
VálaszTörlésNagyon guszta,biztos nagyon finom! Szívesen megkóstolnám most!:-))
VálaszTörlésNagyon csinosak lett, a szilvát szeretem, tuti jó lehet az íze is:) Még túrótorta tetejére is el tudom képzelni.
VálaszTörlésDe szép! A maga egyszerűségében gyönyörű! Szívesen megkóstolnám. :)))
VálaszTörlésGerdi, köszi :)
VálaszTörlésÉva, nekem nagyon ízlett, bár mivel a bort nem lehetett főzni a zselatin miatt, nem volt túl gyerek barát!
VálaszTörléstrollanyu, milyen jó ötletet adtál, a túró tortán is biztos finom lenne!
VálaszTörlésPetra, köszi! valóban egyszerű és nagyszerű,én kedvelem az ilyen fajta desszerteket:)
VálaszTörlésMilyen különleges ez a desszert, finom lehet!!!
VálaszTörlésMárti, ez csodás.
VálaszTörlésVicuska, az volt:)
VálaszTörlésKati, köszi!
VálaszTörlésNagyon mutatós!
VálaszTörlésOttis, nagyon köszönöm :)
VálaszTörlés