2011. augusztus 8., hétfő

Toszkán bableves


/Zuppa di fagioli
Ha valaki még nem evett ilyet, ne legyintsen, hogy á, ez "egy bableves", mert köze nincs a mi megszokott, jó magyaros bablevesünkhöz, egy egész más íz világ, köze csak annyi, hogy ebben is bab van! 

Hozzávalók:
  •  1/2 kg. friss, fehér bab
  • 2 csík szalonna
  • 1 hagyma
  • 4 répa
  • 1 kis gumó zeller
  • 3 krumpli
  • 1/2 kelkáposzta
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 cikk fokhagyma
  • só, bors, kakukkfű, kömény, zöldpetrezselyem.
 A zöldségeket megpucoltam, megmostam,  felkockáztam. A szalonnát apróra vágtam, kisütöttem. A felaprított hagymát, fokhagymát megpirítottam, a szalonna zsírjában, a répát, zellert rádobtam, együtt még pároltam, majd megfűszereztem a; sóval, borssal, kakukkfűvel, köménnyel. Hozzáadtam a babot, felöntöttem vízzel. Amikor felforrt, adtam hozzá a többi zöldséget, együtt, készre főztem. Zöldpetrezselyemmel megszórva tálaltam. 




11 megjegyzés:

  1. Finomnak hangzik a hozzávalóit nézegetve. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, igen finom lehet! Valóban így még nem készítettem, de szerintem kipróbálom mert igen jól hangzik a recept alapján!

    VálaszTörlés
  3. Istenien néz ki:) Imádom a leveseket és olasz ételekben még nem csalódtam. Ma pont toszkán pitét sütöttem, stílusos lett volna előtte ez a leves:)

    VálaszTörlés
  4. Petra, biztosíthatlak,hogy nagyon finom!

    VálaszTörlés
  5. Éva, feltétlenül próbáld ki :)nagyon egyszerű és finom!

    VálaszTörlés
  6. Trollanyu, én is imádok mindent ami olasz :)Látod, majdnem egyre járt az eszünk !

    VálaszTörlés
  7. Meg is kívántam, el fogom készíteni én is :)

    VálaszTörlés
  8. Alíz, Ottis, nem fogtok csalódni :)

    VálaszTörlés
  9. nagyon finom, majdnem így főzöm, de azt nem tudtam, hogy toszkán, mert a nagyitól tanultam :)

    VálaszTörlés
  10. Vicuska, én is a Tv.-be láttam, nem saját ötlet!

    VálaszTörlés