Mostanában csak salátákon élnék, de ki van ezzel mostanság másképpen ? Annyira finom és friss saláta, hogy első olvasásra nem is gondolnátok. Pillanatok alatt kész, remek vacsora, vagy akár gyors ebédnek is kiváló. Szerintem a szósz teszi igazán ízletessé, ezt más salátánál is fogom ezen túl használni.
- 10 dkg. friss spenót
- 5 dkg. Tilsiti sajt
- 2 darab Cabanossi kolbász
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- 3 - 4 paradicsom
- ízlés szerint só.
A ropogós spenótot alaposan lemostam, majd hagytam, hogy lecsorogjon róla a felesleges víz. A kolbászt és a paradicsomokat felkarikáztam. A fokhagymát összezúztam és az olajban világosra pirítottam, levéve a tűzről, hozzáadtam a paradicsomot. A mézet külön felmelegítettem (én mikróba) elkevertem benne az ecetet, és hozzáöntöttem a kolbászos paradicsomos keverékhez, legvégül összekevertem a spenóttal, (ha szükséges sózzuk) tetejét vékonyra szeletelt sajttal megszórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése