2011. április 9., szombat

Diplomata torta


A férjem szülinapját ünnepeljük a hétvégén. Bokros teendőim mellett, erre a tortára esett a választás, mert nem igazán szereti - szeretjük a tömény krémes tortákat, nem igényel sütést, és hamar elkészíthető.  A tegnap barátokkal ünnepeltünk, holnap a családdal, szóval, nem lesz hiány buliból!

Hozzávalók:
  • 1 liter tejszín
  • 4 tojás
  • 400 g. cukor
  • 4 dl. tej
  • 30 g. zselatin
  • 100 g. mazsola
  • 1 doboz ananász konzerv
  • egy marék meggybefőtt
  • 100 g. babapiskóta
  • díszíteni koktél cseresznye.
Az ananászt alaposan leszűrtem,  levében szórtam a zselatint, hagytam állni 15 percet. A mazsolát leforráztam, szűrőben hagytam lecsöpögni. A tejszínből kemény habot vertem.  A tojásokat habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a tejet, és a beáztatott zselatint. Lassú tűzőn, folytonos kevergetés mellett, éppen csak felmelegítettem,(nem szabad forrjon !) kissé kihűtöttem, amikor már nem volt forró, hozzáadtam a gyümölcsöket, és a hab 3/4 részét, óvatosan összekevertem. Egy kerek tortaformát kibéleltem fóliával, az alját kiraktam piskótával, ráöntöttem a tejszínes keveréket, hűtőben 3-4 órát dermesztettem, majd dekoráltam a maradék tejszínhabbal, koktél cseresznyével, ananásszal. 

2 megjegyzés: