2011. április 7., csütörtök

Csirke buzogányok baconba tekerve


Ennek a receptnek az elkészítéséhez mindössze két hozzávaló szükséges, előre elkészíthető, gyors, és eszméletlenül finom !
  • 1 és 1/5  kg. csirkeszárny ( ha nagyobb a család duplázzuk az adagot )
  • 8  szeletelt bacon.
A csirkeszárnyakat lemosom, majd minden egyes darabról levágom az egycsontos darabkát, végeredmény egy mini combocska, buzogány. Egy  késsel lehúzom a húst a csontról, bőrével együtt a csont vastagabb része felé, ezt aztán körbetekerem a baconnal. Akinek kedve van, a bacon alá tehet mondjuk, aszalt szilvát, vagy magozott datolyát is. Nem szükséges sózni, mert a szalonna elég sós. Mikor az összes buzogány elkészült, egymás mellé sorakoztatom egy tepsiben, forró sütőbe, kb. 25 - 30 perc múlva kész. Bármilyen köretet, salátát  lehet hozzá adni.

2 megjegyzés: