2012. február 28., kedd

Hússalátával töltött kiwi


Remek saláta készíthető, maradék főtt szárnyas húsból, már aki kedveli az ilyen párosítást! Mivel a kivi savanykás, remekül kiegészíti a hússalátát. Húsvéti asztalon is megállná a helyét!

Hozzávalók:
  • 8 db. kivi
  • 15 dkg. főtt szárnyashús (nálam most csirke)
  • 15 dkg. füstölt sajt
  • 4-5 ek. majonéz
  • fél reszelt citromhéj
  • fél narancs reszelt héja+leve
  • só, bors.
A főtt húst, sajtot egyforma apró kockára vágtam, a majonéz mártást a citrom-narancs reszelt héjával, narancs levével ízesítettem, sóztam borsóztam, majd hozzáadtam az apróra  felkockázott  főtt húst és a sajtot. A kivik belsejét kanállal kivájtam,  megtöltöttem a majonézes hússalátával. Tálalás előtt pár órára hűtőbe pihent. 


8 megjegyzés:

  1. Érdekes párosítás,még nem hallottam róla,de szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  2. Annyira jól mutat, és elképzelem hogy mennyire finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Különleges párosítás a kiwi a hússal, de mivel még nem ettem ilyet, szívesen megkóstolnám:) Hidegtálon is jól mutatna:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, főleg azért, mert a kivi savanyú gyümölcs, jól passzolnak, szerintem :)

      Törlés
  4. Hmmm... érdekes, nem utasítanám el, ha megkínálnál:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A távolság miatt, megkínállak! virtuálisan :)

      Törlés