2012. február 4., szombat

Csokoládés-diós aprósütemény


Hoztam egy kis nasit a hétvégére.  Egy baja lett, olyan magasra sikerült, hogy kissé dőltek el, vághattam volna nagyobb kockákra is. De sebaj, az íze fantasztikus!

Hozzávalók:
  • 15 dkg.darált dió és mandula vegyesen
  • 3 tojás
  • 10 dkg. cukor
  • 8 dkg. liszt
  • 1 1/2 tk. sütőpor
  • 2 ek. meggyes-csokis lekvár
  • 5 - 5 dkg. fehér és étcsokoládé.
 A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéket kemény habbá vertem 3 ek. hideg vízzel, és közben beleszitáltam a cukrot. A tojássárgáját egyenként a habhoz kevertem. 
A diót, mandulát és a sütőport a liszthez vegyítettem, majd a tojásos masszába forgattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 200 fokon 8-10  percig sütöttem. 
 Tiszta konyharuhára borítva, eltávolítottam a papírt. Hűlni hagytam, majd három részre vágtam. A lekvárral megkentem a lapokat, fél órára a hűtőbe állítottam.  
Külön megolvasztottam a két féle csokit, megkentem vele, a kockára vágott sütik tetejét, ízlés szerint dekorálható. 



16 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek még így magasan is.Különben is amiben dió és mandula is van, az csak isteni lehet, nem beszélve a meggyes-csokiról.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Süthető csak dióval, és más savanykás lekvárral is, de így együtt tényleg finomabb!

      Törlés
  2. Ó, anyám! Ez naggggyon durván jól néz ki! Pláne, h ilyen magas, meg csokis! :)

    VálaszTörlés
  3. Ebbe aztán minden finomság megtalálható! Dőlhetne pár a számba is!! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszták, olyan mint a mignon ! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  5. De kis aranyosak! Csoki-dió-meggy nagyon jó társaság:-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta kis falatok:) A dísztésed is nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Elmatattam vele egy darabig, de élveztem :)

      Törlés
  7. Nagyon finom nasik! Egy-kettőt én is bekapnék!

    VálaszTörlés
  8. Az a meggyes-csokis is megér egy misét!!! Olyan aranyos-elegáns finomság! :)

    VálaszTörlés