2012. március 2., péntek

Mandulás-mogyorós csokis szelet


"Valami csokisat" rohamomba sütöttem, és igen! olyanra sikerült. Külön feldobják a pirított diófélék. Papp Emese mester cukrász receptje alapján, kissé módosítva. Roppant egyszerű és gyors az elkészítése.

       Tészta :
  • 15 dkg. liszt
  • 10 dkg. vaj
  • 5 dkg. porcukor
  • 1 tojás
         Töltelék:
  • 12 dkg. vaj
  • 5 dkg. kakaópor
  • 1 dl joghurt
  • 15 dkg. porcukor
  • fél narancs reszelt héja
  • 15 dkg. étcsokoládé. 
    Tetejére:
  • 5-5 dkg. pörkölt mogyoró és mandula
A mogyorót, mandulát, száraz serpenyőben kicsit megpirítottam.
 A lisztet a cukorral összekevertem, elmorzsoltam a vajjal, majd a tojást is hozzáadva, tésztává gyúrtam. Egy kisebb méretű tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd belenyomkodtam a tésztát úgy, hogy az faltól-falig érjen. 180 fokon, 15 perc alatt világosra sütöttem, majd hagytam kihűlni.
Közben a töltelékhez, megolvasztottam a vajat, a porcukrot elkevertem a kakaóporral meg a joghurttal, együtt a vajhoz kevertem. Az étcsokit külön,  gőz felett felolvasztottam, majd a narancshéjjal együtt egynemű masszává kevertem az egészet. A kihűlt tésztára egyenletesen elkentem, a mogyorót, mandulát a tetejére szórtam, majd 2-3 órára hűtőbe tettem dermedni. 

13 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, guszta! Akkor neked is édesség utáni vágyad volt? Mert én ma voltam úgy hogy krémes süteményt ettem volna! Biztosan a tavaszt érezzük. Nagyon finom lehetett ez a tütid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi tagadás? többnyire, azokon a "bizonyos napokon"!

      Törlés
  2. Úgy látom ,hogy villámgyorsan elkészíthető:) Ami nagy előny, aztán már csak ki kell várni, míg megdermed:)

    VálaszTörlés
  3. Jobb mint a hagyományos, mert tésztája is van!! Szuper lehet, megjegyzendő! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, a sütis rétegtől könnyebb lett!

      Törlés
  4. Ez ám a csokis süti! Nekem is vannak ilyen rohamaim, majd csillapítom vele:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez akkor remek roham csillapító :)

      Törlés
  5. Ez a recept nagyon tetszik! Ha adod, viszem a húsvéti repertoáromba!

    VálaszTörlés
  6. A pirított diófélék engem is feldobnak :D

    VálaszTörlés