Első ránézésre, úgy tűnik, mintha meg lenne égve, de mi így szeretjük, jól megsütve!
Imádtam , amikor annak idején láttam a TV.-be Nigellát, hogy egy zacskóba pakolja bele a fűszereket és a húst, majd így hagyja pácolódni. Azóta sokszor alkalmaztam én is ezt a módszert, nagyon praktikus. Közben, megszerezte nekem a férjem, a "Nigella expressz, finomat gyorsan" című könyvet, és ebben megtalálható ez a recept is. Variálható ízlés szerint, de így nagyon finom, már sütöttük nyáron grillen is, úgy még finomabb! Mellé, itthon oly népszerű tormamártással tálaltam.
Imádtam , amikor annak idején láttam a TV.-be Nigellát, hogy egy zacskóba pakolja bele a fűszereket és a húst, majd így hagyja pácolódni. Azóta sokszor alkalmaztam én is ezt a módszert, nagyon praktikus. Közben, megszerezte nekem a férjem, a "Nigella expressz, finomat gyorsan" című könyvet, és ebben megtalálható ez a recept is. Variálható ízlés szerint, de így nagyon finom, már sütöttük nyáron grillen is, úgy még finomabb! Mellé, itthon oly népszerű tormamártással tálaltam.
Hozzávalók:
- 1 kg. oldalas
- 1 dl. rostos almalé
- 2 ek. juharszirup (ennek hiányában méz)
- 2 ek. olaj
- 2 ek. szójaszósz
- 2 kis darab fahéj
- 5 cikk zúzott fokhagyma.
Tormamártás:
- 2 dl. tejföl
- 2 ek. torma
- só, őrölt fehérbors.
A mártáshoz; a tejfölt ízlés szerint megsóztam, hozzákevertem a tormát, fehér borsot, lefedve lehűtöttem.
Az oldalast megmostam, felszeleteltem, besóztam. Egy nagy zacskóba tettem, apránként beleöntöttem a hozzávalókat, majd alaposan összeráztam, hogy a hús minden oldalát érje. Alaposan lezártam a száját, így hagytam bepácolva, a hűtőbe egy éjszakát. Másnap, egy tepsire öntöttem, a szafttal együtt, 200 fokra előmelegített sütőben, kb. egy órán át sütöttem, amíg szép fényes, ragacsos nem lett. Friss ropogós kenyérrel tálaltam, és a mártással.
Isteni, mi is ropogósra sütve szeretjük, de mi füstölve, és más fűszer nélkül:)
VálaszTörlésNa, én még ropogósan füstöltet nem ettem!
TörlésDe guszta!! Annyira csodásan néz ki, nagyon örülnék, ha előttem lenne!!! :) A rostos almalé nem semmi! :)
VálaszTörlésAmit a nyáron grillen sütöttünk, ott almalé helyett citromlevet tettem, úgy is finom!
TörlésHuhú, de jól néznek ki! Nigellának jó kis ötletei vannak...
VálaszTörlésIgen, ezért is nagyon szeretem :)
TörlésEgy húsimádónak, ez maga a kísértés! Olvadozom. :DDDDD
VálaszTörlésValóban :)
TörlésNagyon guszták, imádnám a csontról lerágcsálni.:) Én is alkalmazom Nigella módszerét,és szeretem is nézni ahogyan főz. Pedig sokan nem szeretik.
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem!
TörlésNagyokat nyelek a látványtól! :)
VálaszTörlés