Remek saláta készíthető, maradék főtt szárnyas húsból, már aki kedveli az ilyen párosítást! Mivel a kivi savanykás, remekül kiegészíti a hússalátát. Húsvéti asztalon is megállná a helyét!
Hozzávalók:
- 8 db. kivi
- 15 dkg. főtt szárnyashús (nálam most csirke)
- 15 dkg. füstölt sajt
- 4-5 ek. majonéz
- fél reszelt citromhéj
- fél narancs reszelt héja+leve
- só, bors.
A főtt húst, sajtot egyforma apró kockára vágtam, a majonéz mártást a citrom-narancs reszelt héjával, narancs levével ízesítettem, sóztam borsóztam, majd hozzáadtam az apróra felkockázott főtt húst és a sajtot. A kivik belsejét kanállal kivájtam, megtöltöttem a majonézes hússalátával. Tálalás előtt pár órára hűtőbe pihent.
Érdekes párosítás,még nem hallottam róla,de szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésValóban nem hétköznapi, de nagyon finom!
TörlésAnnyira jól mutat, és elképzelem hogy mennyire finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm Éva! nekünk ízlett :)
TörlésKülönleges párosítás a kiwi a hússal, de mivel még nem ettem ilyet, szívesen megkóstolnám:) Hidegtálon is jól mutatna:)
VálaszTörlésIgen, főleg azért, mert a kivi savanyú gyümölcs, jól passzolnak, szerintem :)
TörlésHmmm... érdekes, nem utasítanám el, ha megkínálnál:-)
VálaszTörlésA távolság miatt, megkínállak! virtuálisan :)
Törlés