2012. február 28., kedd

Hússalátával töltött kiwi


Remek saláta készíthető, maradék főtt szárnyas húsból, már aki kedveli az ilyen párosítást! Mivel a kivi savanykás, remekül kiegészíti a hússalátát. Húsvéti asztalon is megállná a helyét!

Hozzávalók:
  • 8 db. kivi
  • 15 dkg. főtt szárnyashús (nálam most csirke)
  • 15 dkg. füstölt sajt
  • 4-5 ek. majonéz
  • fél reszelt citromhéj
  • fél narancs reszelt héja+leve
  • só, bors.
A főtt húst, sajtot egyforma apró kockára vágtam, a majonéz mártást a citrom-narancs reszelt héjával, narancs levével ízesítettem, sóztam borsóztam, majd hozzáadtam az apróra  felkockázott  főtt húst és a sajtot. A kivik belsejét kanállal kivájtam,  megtöltöttem a majonézes hússalátával. Tálalás előtt pár órára hűtőbe pihent. 


8 megjegyzés:

  1. Érdekes párosítás,még nem hallottam róla,de szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem hétköznapi, de nagyon finom!

      Törlés
  2. Annyira jól mutat, és elképzelem hogy mennyire finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! nekünk ízlett :)

      Törlés
  3. Különleges párosítás a kiwi a hússal, de mivel még nem ettem ilyet, szívesen megkóstolnám:) Hidegtálon is jól mutatna:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, főleg azért, mert a kivi savanyú gyümölcs, jól passzolnak, szerintem :)

      Törlés
  4. Hmmm... érdekes, nem utasítanám el, ha megkínálnál:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A távolság miatt, megkínállak! virtuálisan :)

      Törlés