Kérésre készítettem ezt a receptet. Sándor főleg, a csodás középkort idéző finom falatokkal kápráztatja el a látogatóit. Külön érdekesség, hogy újabban, a közölt ételeket, egy folytatásos mese kíséri. Ezért, türelmetlenül várjuk mindig az újabb fejezeteket. A mese ihlette, hogy Húsvétkor egy nagy lakomára, a mesehős "Patkó lovag pajzsát " élőben is megmutathassa, részletek itt. Az a megtiszteltetés ért, hogy a véleményemre, ötleteimre volt kíváncsi. Szívesen teszek eleget, ennek a megtisztelő feladatnak, és remélem, hogy Neki is ízleni fog!
Hozzávalók:
- 10 dkg. vaj vagy margarin
- 2 db. vastag póréhagyma
- 20 dkg. juhtúró
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg. aszalt paradicsom
- 1 csokor kapor vagy petrezselyemzöld
- só, őrölt fehér bors.
Nagyon jól mutat és finom lehet ! Majdnem mint a körözött csak a hagymába van töltve a túró!
VálaszTörlésPontosan!
TörlésImádom a kapor-juhtúró kettőst! Az aszalt paradicsom is jó társuk lehet.
VálaszTörlésDob az ízén egy keveset!
TörlésA vékony hagymaruha gyönyörűen összetartja!
VálaszTörlésIgen, csak vigyázva, mert könnyen szakad!
TörlésApropó, elérhetőséget küldesz? (unokahúg)
VálaszTörlésMáris, és köszi!!!!!
TörlésPofonegyszerű és mégis rafinált kis recept:) Rmekül nézhet ki hidegtálakon, és az íze is csodás lehet, mert imádom a juhtúrót:)
VálaszTörlésIgen, olyan kis mutatósak!
TörlésNagyon köszönöm Márti! Nagyon jó a leírás. Mindenképpen próbálkozni fogok ezzel. Mondjuk a paradicsomot ki kell hagynom mert az 1526 körül még nem volt, de anélkül is nagyon finom. Már elkezdtük a pajzzsal való kísérletezgetést, már ami a tálalási ötleteket illeti. A póré közepének kinyomásához hideg vízbe áztatod előtte? Soha nem próbáltam még:)
VálaszTörlésNagyon szívesen! Az eredetiben sincs paradicsom, ezt most csak a mi kedvünkre készítettem így. Nem áztattam előtte vízbe, vigyázz, mert attól könnyen felkunkorodik a vége! tényleg, ha sűrűn beirdalod a póré végét, és jéghideg vízbe állítod, szétnyílik mint egy virág!
Törlés