2012. január 24., kedd

Tarhonyás hús





Egy viszonylag gyors ebéd, amit nagyon szeretünk, ezért, mindig minimum 2 napra kell főzzem. Ádám, amikor kicsi volt, rengeteg, (akkor még) "targonyát" megbírt enni, azóta is nagy kedvence! Itthon nem ismertük ezt a fajta ételt, kint tanultam Magyarországon.
Készíthető bármilyen hússal, én most sertéscombból csináltam.

Hozzávalók:
  • 50 dkg. sertéscomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 ek. olaj
  • 1/2 üveg lecsó
  • 25 dkg. tarhonya
  • só, bors.
Először a tarhonyát készítem el, kevés olajat hevítek, és világos barnára pirítom benne a tarhonyát. Megsózom, és felöntöm annyi vízzel, hogy 3 ujjnyira ellepje. Lefedve, nagyon lassan hagyom megfőni. Kavarni nem szabad, különben  összeáll.
A húst egyforma kis kockákra vágom. A finomra aprított hagymát, az olajban megpirítom, rádobom a húst, amit fehéredésig pirítok, csak ez után, sózom, borsózom, felöntöm egy kevés forró vízzel (így nem edződik meg a hús) fedő alatt, puhára főzöm. Amikor már vaj puha, hozzáadom a lecsót, és amikor újból forr, leveszem a tűzről, és összekeverem a már előzőleg megfőtt tarhonyával. Kötelező mellé a savanyúság!

14 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Szeretjük mi is nagyon a tarhonyát finom tud lenni! Mosolyogtam mert ahogy írtad nekem is csak most hirtelen nem tudom melyik lányom "targonyának" hívta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek a kis kori arany beköpések! sokszor a mai napig használjuk. Ádám, 6 éves koráig, naplót vezettem, ebben rengeteg ilyen emlékezetes szó van, imádom őket :)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki, biztos finom is, nekem az egyik kedvencem!

    VálaszTörlés
  3. Egyik nagy kedvencem, és alig készítem mert többiek utálják a tarhonyát. Ráadásul pont ezt a sörétes fajtát szeretem én is!!! Micsoda luxuséttermi adag! :))) Bírom a fotóid!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Mi is jobban szeretjük a gépi változatát. na ja, ez csak a blognak készült adag :)

      Törlés
  4. Nálunk Apukám készíti a gyúrt, reszelt tarhonyát, ezért azt használjuk. Nagyon szeretjük mi is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a változatát is szeretjük, de ehhez az ételhez, kifejezetten a gépit használom.

      Törlés
    2. Akkor veszek és kipróbálom :)

      Törlés
  5. Már jó ideje készülök házi tarhonyát készíteni, mert ugye itt az sincs. Pedig mindenki szereti a tarhonyát. Ezt a tarhonyás húst meg anyukám főzte mindig. Nahyon jól néz ki nálad:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) akkor nincs más megoldás, otthon kell csinálni!

      Törlés
  6. A tarhonyás húst mi is szeretjük,jó kis kovászos uborkával!

    VálaszTörlés