2012. január 27., péntek

Marshall máj


Még mindig borjú! A világ legfinomabb mája, így elkészítve! Első próbálkozásom, egy régi újságomból való, nem is értem eddig hogy kerülhette el a figyelmemet. Biztos marha, vagy sertésmájjal  is elkészíthető, de, ezzel az eredeti.

Hozzávalók:
  • 50 dkg. borjúmáj
  • füstölt húsos szalonna, minden májszelethez 1 db.
  • liszt, só.
A májat  lemostam, alaposan leitattam és felszeleteltem. A szalonna szeleteket ropogósra sütöttem, kiszedtem a zsírból. A májakat enyhén megsóztam (kicsit tartottam tőle, mert úgy tudtam, hogy a májat nem sózzuk előre mert megkeményedik, de nem !) lisztbe mártottam, és a szalonna zsírjában közepes hőfokon megsütöttem, mindkét oldalát. Tálalásnál, minden májszeletre fektettem egy sültszalonnát, köretnek, krumplipürét ettünk, salátának, céklát. 


13 megjegyzés:

  1. Én még soha nem láttam borjúmájat, de ahogy leírtad, és a találás láttán, nagyon finom lehet.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Pedig, biztos Magyarországon is találsz, ez a recept is egy ottani újságból van (Príma Konyha)! Kinézetre pont olyan mint a sertésé, ízben viszont teljesen más, gondolom árban is.Érdemes kipróbálni!

      Törlés
  2. Én sem láttam még borjúmájat, de ez igen ínycsiklandó látvány!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem láttál, akkor ezek szerint nem is ettél, kár, mert isteni falat!

      Törlés
  3. Igazi ínyencség! Nekem is van egy olyan májszeletes receptem az ókorból, amit előre kell sózni, borsozni stb., de a mi a lényeg- omlósan puha lesz mégis :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És az a recept is borjúmáj?

      Törlés
    2. Borjúmájból is finom :) Miért, még van neked belőle? Akkor leírom!

      Törlés
  4. Nagyon guszta! Borjúmájat még én sem ettem. Ettől függetlenül biztosan nagyon finom ahogy a tányérodon elrendezted annyira jól néz ki! Szívesen megkóstolnám !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, nálunk sem mindennapi, de mint már említettem, valamikor Decemberbe, hozott a férjem egy fél borjút, így van nekem ennyi féle borjú finom-falatom :)

      Törlés
  5. Borjúmájat már ettem, de nem ilyen finom formában:) Nagyon jól néz ki a tányéron, igazi ínyenc kaja:)Egy szakácsműsorban hallottam, hogy nem a sótol keményszik meg a méj, hanem a túlsütéstől, főzéstől. Sózni szoktam én is mindig előre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre valaki evett! lehet, hogy neked van igazad a sózással kapcsolatban, habár a sertésmájjal már megjártam kezdő háziasszony koromban!

      Törlés
  6. Nagyon finoman készítetted el! Én szeretem a májat, a család fele sajnos nem. A fiammal szoktunk belakmározni belőle. Végig olvastam a alap aljáig a recepteket, szuper mind! A képeid is nagyon jók! :o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, nálunk pont a fiam nem szereti! Köszi szépen, örülök, hogy tetszik :)

      Törlés