Jó hosszú cím után, ajánlok egy nagyon finom, ropogós és zamatos csirke szárnyat!
Hozzávalók:
- 1 kg. csirkeszárny
- 1 ek. tormakrém
- 2 tojás
- 4 ek. olaj
- 15 dkg. liszt
- 2 dl. sör
- só, bors, pirospaprika
- olaj a sütéshez.
Köret:
- 1 közepes lilakáposzta
- 3 alma
- 3-4 ek.olaj
- 2 - 2 ek. cukor és almaecet
- só
- 2 db. krumpli/fő.
A csirkeszárnyakat megpucoltam, megmostam, bekentem a tormakrémmel, sóztam, borsóztam, paprikáztam, letakarva hagytam 30 percig (előtte való nap is elkészíthető!)
a hűtőbe pihenni. A lisztet összekevertem pici sóval, beleütöttem a tojásokat, a sört apránként, és az olajat, palacsinta sűrűségűnek kell lennie. Letakarva, ezt is hagytam 30 percig pihenni.
A krumplikat meghámoztam, felkockáztam, sós vízben puhára főztem. Nem szűrtem le az egész levét, azzal összetörtem, pici vaj, só hozzáadásával, krumplipürét készítettem.
A káposztát laskára vágtam, de lehet reszelni is, az almát meghámoztam, ezt viszont lereszeltem. A felforrósított olajban, pirítottam pár percig, megsóztam, megcukroztam, öntöttem hozzá kb. 1 dl. vizet és puhára pároltam. Ha nem puhult meg eléggé, még önthetünk egy kevés vizet hozzá. A legvégén adtam hozzá az ecetet.
Pihentetés után, a húsokat, előbb lisztbe, majd a sörös palacsintatésztába forgattam, majd, bő forró olajban, pirosra sütöttem. Melegen, a káposztával és krumplipürével tálaltam.
De jól néz ki!!! Nálunk is lilakáposzta volt tegnap, kicsit másképp. De ez a csirkeszárny a tormakrémmel...felséges lehet!
VálaszTörlésItt mindent imádok! A lilakáposztát most már anyukám és a húgom is jóízűen megeszi, a múltkori kacsám mellé készült és maradt belőle másnapra mikor ebédre jöttek! Pedig eleinte bőszen ellenkeztek! Nagyon finom kis összeállítást készítettél!! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet guszta! Megkérem majd a férjuramat áldozzon egy kis sört a csirkeszárnyra, lehet hogy egy ideig nem fogom tudni kipróbálni ha rajta múlik?:-))
VálaszTörlésGerdi, már itt a szezonja a lilakáposztának és ezzel a hússal valóban nagyon ízlett!
VálaszTörlésBarbi, nagyon köszi, örülök ha így van!
VálaszTörlésÉva, az én párom most nagylelkű volt :D
VálaszTörlésAjánlom figyelmetekbe még egy lilakáposztás finomságomat; http://martyhobby.blogspot.com/2011/03/szilvas-lilakaposzta-krem.html
VálaszTörlésNagyon pikáns lehet a tormakrémmel ízesítve:) Nagyon jól hangzik, bár én szárnyat inkább csak sütni szoktam.
VálaszTörlésÖtletes recept. Tetszik. :)
VálaszTörléstrollanyu, na, az még egy nagy kedvencünk, sülve!
VálaszTörlésPetra, köszi!
VálaszTörlés