2011. november 26., szombat

Gesztenyés piskóta, sütés nélkül!

Villám desszert, hirtelen törő édesség vágyra, vagy váratlan vendég betoppanásra. 
  Már láttam ezzel a módszerrel valahol itt a neten, banán karikával, azt is már számtalanszor készítettem, de most volt itthon félkész gesztenyemasszám, és Lidl féle piskótatallérom, így újítottam egy kicsit. Sima babapiskótával is készíthető. Persze, készült nem csokis változatban is!

Hozzávalók:
  • 20 dkg. piskóta
  • 25 dkg. gesztenyemassza
  • 1 tábla étcsoki.
A gesztenyemasszát felengedtem, mivel ízesített (cukros, rumos) külön ízesítésre nincs szükség.
Kiskanálnyi mennyiséget tettem két piskóta közé, kicsit összenyomtam.  A csokit vízgőz fölött felolvasztottam, villa segítségével egyenként belemártogattam, sütőpapírra téve, hagytam megdermedni, ez után, finoman megpuhul a piskóta.


    14 megjegyzés:

    1. Nagyon jó ötlet és nagyon guszta! Akkor a gesztenyemasszába nem is tettél semmi pótlást? Biztosan nagyon finom lett !

      VálaszTörlés
    2. Nagyon jól néz ki!

      VálaszTörlés
    3. Micsoda tudás van benned, Márti, ilyet még nem is láttam, roppant gyors és mutatós, finom!

      VálaszTörlés
    4. Nagyon finom lehet,és milyen egyszerű - de nekem nem jutna eszembe! Jóóó!

      VálaszTörlés
    5. Éva, nem tettem semmit, esetleg lehet lazítani pici tejjel, de erre sem volt szükség, mert jó krémes állagú volt a gesztenye.

      VálaszTörlés
    6. Vicuska, aranyos vagy, de mint írtam, nem sajátom az alap ötlet, csak átvariáltam. Valóban, gyors, praktikus és nagyon finom!

      VálaszTörlés
    7. M@rti, köszi! Pedig kreativitás terén Te sem panaszkodhatsz :D

      VálaszTörlés
    8. Micsoda ötlet ez is! Vittem is:-)

      VálaszTörlés
    9. Nagyon jó ötlet, nálunk mindig mindenki valami kis édességet keres állandóan:)

      VálaszTörlés
    10. Gerdi, Petra, Trollanyu, így együtt mindhármatoknak köszönöm, és kipróbálásra ajánlom :)

      VálaszTörlés