Megvan nekem a "Csoki" című könyv, ebben láttam ezt a módszert, de mivel a tészta, krém, de még a teteje is csupa csokit tartalmaz, most mellőztem, a párom, sajnos, nem eheti a csokis dolgokat. Küllemre, kicsit ünnepi hangulatú, de a férjem szerint, valóban ünnep számára, amikor nem csokis desszertet sütök!
A gránátalmát nagyon szeretjük, most be is szerezhető, mert szezonja van. Arra gondoltam, hogy ezzel a módszerrel megsütöm a tésztát, a krémet, meg gránátalmának a levével megbolondítom. Egyedi, nagyon finom, savanykás és nem tömény süti kerekedett belőle!
Tésztához:
- 12,5 dkg. margarin
- 12,5 dkg.cukor
- 2 tojás
- 14 dkg. liszt
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek. tej
- 2 db. 400.grammos, üres konzervdoboz.
Krém:
- 15 dkg. vaj
- 12 dkg. porcukor
- 4 ek. gránátalmalé
Tetejére:
- 2 dl. tejszín
- gránátalma, pisztácia díszíteni.
A tésztához, habosra kevertem a cukrot a margarinnal, egyenként beleütöttem a tojásokat, majd beleszitáltam a sütőporral elvegyített lisztet. A dobozokat kikentem olajjal, sütőpapírral kibéleltem. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 40 perc alatt készre sütöttem.
Hagytam egy keveset hűlni, majd kiborítottam.
A krémhez, a puha vajat, porcukorral addig kevertem, amíg elolvadt benne, ezután adtam hozzá a gránátalma levét. A tésztából egyforma karikákat vágtam, mindkét oldalát megkentem a krémmel és összeragasztottam őket. A hosszú hengert, felvert tejszínhabbal bevontam, megszórtam a gránátalma magokkal és a felaprított pisztáciával. Hűtőbe dermesztettem pár órát, majd rézsútosan szeleteltem.
Íme az eredeti recept, amennyiben valaki a csokist választaná!
Ez a süti szuper! Nekem is van még 1-2 gránátalmám, ki is próbálom!
VálaszTörlésNagyon guszta és ötletes ez a dobozos sütés! Annyira mutatós, a gránátalmát még nem kóstoltam, de biztosan finom . Szerinted egy őzgerincformához nem elég a tésztája?
VálaszTörlésHogy mik vannak! Szuper ötlet, köszi! A süti persze nagyon ott van, mutatós, eredeti, fincsiii!
VálaszTörlésB.and P., remélem ízleni fog :)
VálaszTörlésÉva, a gránátalma tulajdonképpen sok kicsi magból áll, ami körül van a savanykás-édeskés finom húsa,így vagy a levet iszod meg, vagy maggal együtt.
VálaszTörlésHogy ez nem jutott eszembe, pont belefért volna egy őzgerincbe! De,elég, és felszeletelés után, olyan lesz mint a méterese kalács :)
Gerdi, szívesen, örülök,hogy tetszik :)
VálaszTörlésMárti, ez tényleg olyan ünnepi hangulatú, én sem ettem még eddig gránátalmát, de jó lenne megkóstólni:)
VálaszTörlésInkább a gránátalmást választanám:) Nagyon klassz süti, igazi ünnepi kinézete van, ki fogom próbálni őzgerincformában:)
VálaszTörlésCsodaszép és kívánatos! :)
VálaszTörlésKonzervdobozban a húsvéti kalácsokat sütöm a nagyok mellé, pont beférnek egyszerre a sütőbe. Van gránátalmám, szeretném kipróbálni ezt a gyönyörűséget, de mást kezdtem sütni hétvégére... Nagyon tetszik, teljesen a hatása alá kerültem a sütidnek!
Hát ez valami csodaszép! Annyira Barbis az a vágott pink szelet, Anna odalenne érte, én nemkülönben! A konzervdobozban sütéstől pedig teljesen odavagyok! FANTASZTIKUS! :)
VálaszTörlésKati, nagyobb bevásárló központokban beszerezhető, igaz annyiba kerül 1 db. mint a mi almánkból egy fél kiló...
VálaszTörléstrollanyu, ha fehér alap, pirossal és zölddel, rögtön nekem is az ünnepek jutnak róla az eszembe! Ha elkészíted, kérem a beszámolót :)
VálaszTörlésVicuska, köszi szépen! a kalács sütés kimaradt része ötlete sem elvetendő. Majd megsütöd valamikor :)
VálaszTörlésBarbi,KÖSZI!!! nem csak mutatós, de könnyű, savanykás az íze. Akkor meg kell sütni Annának :) Annyi szépet írtatok, most már örülök, hogy nem a csokisat választottam!
VálaszTörlésAztaa, de guszta. Ez a konzervdobozos ötlet remek. :)
VálaszTörlésMicsoda ötlet! csak gratulálni tudok hozzá!
VálaszTörlésPetra, igen, hasznosan újrahasznosíthatjuk a fémdobozt!
VálaszTörlésTűzpadka, nagyon köszönöm !
VálaszTörlésNagyon ötletes! Legalább nem vesznek kárba a konzerv dobozok...A süti nagyon guszta!!! Recept mentve. Köszi, hogy megosztottad velünk!
VálaszTörlésIlléskrisz, nagyon szívesen! nekem is az tetszett főleg, hogy újrahasznosíthatóak a dobozok.
VálaszTörlés