Közzé teszem, talán van olyan aki nem ismeri! Otthon, mindig ezt láttam, így amióta saját háztartást vezetek, automatikusan csinálom, ahogy tanultam és teszem ezt nagyon sok mindennel a konyhában.
Szóval, amikor zöldséget pucoltunk, a petrezselyem gyökér részét nem dobtuk el, egy nagyon picivel vastagabbra szeleteltük, kistányérra téve, vízbe állítottuk, így mindig volt-van a konyhába friss petrezselyem. Mindennap, felöntjük vízzel, nem szabad szárazon hagyni, pár nap alatt, akár kisebb bokrunk is lehet, 3-4 petrezselyem csonkból!
Ezt én is ismerem nagyon jó valóban !Levágom a friss hajtást és pár nap múlva jön a másik!
VálaszTörlésMárti ezt el sem hiszem! Nekem a ház és a járda között nagy bokorral nő még mindig, mert nyáron a vihar lesodorta a magokat az ablakpárkényról és kihajtott! :D
VálaszTörlésDe az lassan elfagy, úgyhogy kipróbálom a te ötleted!! :) Köszi!
De szuper!! Én meg itt szenvedek két cseréppel, ami eddig gyönyörű volt, most meg kicsit megviselődött, hogy behoztam. Bár az egyik már két éves. :)))
VálaszTörlésMi anno a koleszben a hagymát hajtattuk télen egy üveg vízben az ablak párkányon úgy, hogy a gyökere a vízben lubickoljon, ez csoda jó ötlet, köszi!
VálaszTörlésDe jó, én nem ismertem ezt a módszert, ki fogom próbálni! :-)
VálaszTörlésÉva, ja, és azt nem is írtam, amit Te, hogy ha levágod újranő!
VálaszTörlésBarbi, nagyon szívesen :) a belváros közepén ideális megoldás!
VálaszTörlésCsilla, én is próbálkozom minden féle földfűszerrel, hol megmarad, hol nem. Ez mindig kéznél van, és biztos kihajt!
VálaszTörlésVicuska, igen, azt is ismerem, főleg amikor már cikázni kezd a hagyma vége szoktam vízbe állítani, ugyan így kihajt.
VálaszTörlésÜdvözöllek, kedves ismeretlen, Sütis néne! várlak máskor is :)
VálaszTörlésMárti, szuper ötlet! Ki fogom próbálni, mert még soha nem hallottam ilyet. köszönöm.
VálaszTörlésKedves Márti!
VálaszTörlésVéletlenül bukkantam rád és a csodás blogodra. Rögtön fel is iratkoztam, mert itt gyönyörüszép képek, szuper fincsi receptek és hihetetlenül jó ötletek várnak rám!! Egyszerüen fantasztikus!! A gránátalmakrémes sütidet is feljegyeztem, meg a céklás fasírtodat, meg az almakrémet kókuszhabbal... A feketeretekszirup is nagyon tetszik, a homoktövist meg jövöre mindenképp kipróbálom. Èn borsos áron szoktam a bioüzletben a kész szirupot venni! Csak így tovább!!
Üdv:Krisz! :-D
Kreatív konyha, egész nyugodtan, szemmel látható a növekedése, és a konyhába, mindig hasznos!
VálaszTörlésKrisz, nagyon szépen köszönöm a biztatást és a kedves szavakat, nagyon jólesik! Örülök, ha tetszenek a receptek és ha némelyiket ki is próbálod, ez fontos számomra, hiszen ezért vezetek blogot!Szívesen várlak máskor is :)
VálaszTörlésKedves Márti! Nagyon szuper ötlet, én már többször megpróbáltam, de sajnos mindig elrohad a gyökér, mielőtt szüretelhetnék róla..Kérlek pontosíts, hogy:
VálaszTörlés-milyen vastagra kell vágni a petrezselyem tetejét (mm)
-lapos vagy mélytálba kell tenni
-ellepje-e a víz a tetejét, vagy ha nem, akkor milyen mélyen legyen a vízben?
Előre is köszi!