2011. szeptember 15., csütörtök

Nemzetközi gasztro verseny

Tökből faragott sárkány

A hétvégén, megrendezték Kolozsváron immár ötödik alkalommal, a Nemzetközi Gasztronómiai Versenyt.
A főzés, három napig tartott, 400 résztvevő csoport indult, ezek közt, rekorddöntés is született.  Mi csak a vasárnapira tudtunk kimenni, ekkor volt a grillek és meleg ételek versenye. Két kategóriában lehetett részt venni, a profi és az amatőrben. Ezt  a versenyt,  országszerte 5 helyszínen rendezik meg minden évben.
A győztes csapatok, a World Association of Chefs Societies által, nemzetközileg elismert oklevéllel büszkélkedhetnek. Felvonultak hazai, Magyarországi, Moldovai, Szerb, Finn, Ciprusi, Izraeli csapatok.
Az elkészített ételeket, persze szakmai zsűri pontozta, a maximum elérhető pontszám  negyven volt. Külön díjazták, az ételek ízét, tálalását, találékonyságot, és amikor megvolt a végeredmény, a közönség elfogyaszthatta, a finomságokat. És akkor jöjjenek a képek, majd azok magukért beszélnek!


A zsűri tagok egy része



Hal grillen, és töltve
Krumpli marhahússal kőedényben sütve

Ez nagyon tetszett! Bárány pörkölt, tökben tálalva

Túró gombóc

Kacsamell, csirke tekercs...

Csirkehús grillezett zöldségekkel

csicseriborsós bárány, korianderrel

Izraeli konyha, tálalás előkészületei...

...és a végeredmény!

És aki nem lakott jól a kóstolókkal.... 




... azok ehettek kedvükre, és pénztárcájukhoz mérten,  a sok finomságból,





Csülök grillen, a férjem ezt választotta, eszméletlen íze volt!







Remélem aki olvasta, beindult a nyálelválasztása :))

16 megjegyzés:

  1. Pont ezt akartam írni, hogy csak nyelek nagyokat! Ez csak a látvány és milyen finom illatok lehettek a környéken?:-)) Hirtelen nem is tudnék választani!Csodálatosak azok a kézimunkával megformázott dolgok a dinnyéből és a tökből ezek valóban már mesteri fokon művelik a dolgukat!

    VálaszTörlés
  2. Igen, sajnos illatokkal nem szolgálhatok :) Gyönyörű dolgokat láttam, hát ha még ki tudtam volna menni az előző 2 napra is! talán jövőre :)

    VálaszTörlés
  3. Hát az biztos, hogy beindult, nem is tudtam, hogy Kolozsváron ilyesmi is van.

    VálaszTörlés
  4. Ez bizony klassz lehetett! A grillezett csülök bizony nekem is tetszik. Nem gondoltam hogy nálatok ilyen nagy volumenű gasztronómiai események is vannak!

    VálaszTörlés
  5. Mennyi finomság... én mégis csak egy kürtőst kérnék:-)

    VálaszTörlés
  6. Hogy én ilyen helyekre miért nem jutok el!!!!
    Mindig csak így értesülök róla, még itthon is! :(
    Irigykedem ;)

    VálaszTörlés
  7. Csupa-csupa finomság. Azok a zöldségszobrok elképesztőek. :)))

    VálaszTörlés
  8. Kati, hát igen, ITT "ilyesmi is van"!

    VálaszTörlés
  9. Tűzpadka, gondoltam rád, főleg amikor a faragott tüneményeket fotóztam :) A grillezett csülök, ráadásul a füstölt fajtából volt!
    Igen, ilyen nagyszerű dolgok történnek Kolozsváron, sőt, hamarosan itt nyitják meg,Dél-Kelet Európa legnagyobb foci stadionját is!

    VálaszTörlés
  10. Gerdi, ha hiszed ha nem, én is kürtőst ettem, felét még haza is hoztuk, olyan méretes volt!

    VálaszTörlés
  11. Barbi, sajnálom, hogy csak utólag értesülsz ezekről a remek eseményekről, pedig a gasztro blogerek olykor jelzik ha ilyen eseményekre kerül sor. Talán majd jövőre sikerül Neked is, nagy élmény egy ilyen esemény :) szolidaritásból, akkor leírom, hogy a szombati napon ráadásul, cukrász készítményeket készítettek.... erről én is most lemaradtam !

    VálaszTörlés
  12. Petra, nagyon sokat fordítottak az esztétikára is, nem csak az ízekre, de pont a napokban olvastam, hogy "az ételt úgy kell elrendezni, mint egy különleges ékszert". Ez most itt így történt!

    VálaszTörlés
  13. Fantasztikusak a fotók (bár nem most kellett volna megnéznem, hogy nem ettem vacsorát....) Ott aztán volt minden jó falat, mi szem, szájnak ingere....
    Gondolom a cukrász készítményes hasonlóan extra volt.

    VálaszTörlés
  14. Erről én is lemaradtam,pedig terveztük,csak más fontos ugrott be,ezért nagyon örvendek,hogy hoztál fotokat,csodás finomságok készültek amint látom.

    VálaszTörlés
  15. Kreatív konyha, sok finom és érdekes új dologgal találkoztam. Mint már írtam Barbinak,a cukrász versenyről, sajnos én is lemaradtam, de láttam a TV.-be és mesés kreálmányok születtek ott is.

    VálaszTörlés
  16. Aleda, igen! nagyon jól sikerült idén is, de talán jövőre összejön Neked is kijutni.

    VálaszTörlés