2011. szeptember 8., csütörtök

Juhtúróval töltött paprika


Nagyon hálás vagyok a juhtúró feltalálójának, mert például, ez tartott életben a terhességem alatt, ugyanis semmi mást nem fogadott be a gyomrom, csak ezt, meg a grapefruitot, 9 kerek hónapig!
Nagy rajongásom iránta, mind a mai napig nem szűnt meg, amióta újra itthon vagyunk, szinte sohasem hiányzik a hűtőből, nem untam még meg!  Ezt a variációt is nagyon szeretjük, mert könnyen csomagolható tízóraira, uzsonnára, kirándulásra, stb. Ha valaki nem ismeri, semmi különös nem kell hozzá, csak ;
  • paprika és juhtúró, igény szerint. 
A paprikának lecsapom a szárrészét, kicsumázom, és a belsejét, jól teletömöm juhtúróval. Alufóliába csomagolva, pár órára hűtőbe pihentetem, ettől majd szépen szeletelhető.

19 megjegyzés:

  1. Én ezt nagyon szeretem ezt. Igaz mi pirospaprikát is szoktunk tenni a túróhoz és köménymagot, de ez ízlés dolga. Biztosan így is finom.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Szoktam én is körözöttet így paprikába tölteni!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, akár még hidegtálak díszítésére is jó ötlet. A juhtúrót imádom, de itt nincs, van 500 féle sajt de ez nincs.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is kedvenc a júhtúró.Paprikába én is körözött formájába szoktam tölteni,de így magára is szívesen megenném.
    A kisfiad ma is szereti ha már általad ,akkor olyan sokat evett?:)

    VálaszTörlés
  5. Ja, szereti! bár a grépfrútot már nem :)

    VálaszTörlés
  6. Martinelli, úgy is szoktam, körözöttel, de így is!

    VálaszTörlés
  7. Éva,akkor csak simán juhtúróval is próbáld egyszer ki!

    VálaszTörlés
  8. trollanyu, a Budapesten töltött éveimben itthonról hozattam, mert bár ott is van,(borsós áron!) de, az otthoni valahogy mindig finomabb!

    VálaszTörlés
  9. Micsoda fotó!! Nagyon tetszik! A Spar-ba nálunk azt hiszem már vettem is juhtúrót vagy kecskesajtot. Majd utánanézek. Szívesen megenném a fotómodellt! :)

    VálaszTörlés
  10. Ilyet mi is szoktunk készíteni, mi a turóhoz kavarunk egy kis vajat, és úgy még krémesebb, és nem esik szét a turó, mikor szeleteljük.

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó fotót készítettél! Én csak körözöttel töltöm a paprikát, sima juhtúróval még nem próbáltam, de biztos szeretném, mert a juhtúrót, azt imádom!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon gusztusosan tálaltad! Még nem vettem juhtúrót, de körözöttet gyakran készítek, majd beletöltöm egyszer paprikába is. :)) Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  13. Barbi,a fotómodellt nálunk, mindig a legkisebb kapja :)

    VálaszTörlés
  14. Gerdi,köszi! még gondolkoztam is,hogy feltegyem, vagy ne ezt a receptet, de már látom nem hiába tettem :)

    VálaszTörlés
  15. Csilla, akkor itt az ideje, hogy megkóstold!

    VálaszTörlés
  16. Azért nem lehetett egyszerű 9 hónapon át ennyire leredukálni a lehetőségeket az evés terén!!!! Hangulatosan fotóztad le a töltött paprikákat, nagyon finom lehet így, ala nature! :)

    VálaszTörlés
  17. Vicuska, sajnos elég rosszul viseltem azt az időszakot, persze kicsit sarkítva, de majdnem így volt!

    VálaszTörlés
  18. Hát igen, a gyerekvállalás áldozatokkal és nagy örömökkel jár! :) (lesarkítva...) Szülés után, gondolom, gyorsan el is felejtetted Mártikám azt az időszakot :)

    VálaszTörlés
  19. Olyan gyorsan azért nem, de most így 12 év után, az idő valóban mindent megszépített :)

    VálaszTörlés